({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Kaféstaden Alingsås är fantastisk

    Det finns anledningar att komma till Alingsås eller stanna kvar- året runt. Stort utbud av mysiga kaféer såklart men också växande handel, konserter och teaterföreställningar, ett rikt föreningsliv som erbjuder många olika akitiviter. Och sist men inte minst-vår underbara natur med alla sjöar som ligger nära. Välkomna till oss här i Alingsås!

    Fotograf: 

Här möts vi på kafé

Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Och välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns även en gammal intressant historia med våra många bagerier och kaféer. Det är populärt att fika och shoppa i Alingsås!

Fika

Fika i Alingsås är ett måste när man är på besök

Låt Alingsås många kaféer inspirera dig året runt. Det finns de kaféer som öppnar tidigt och serverar rejäla arbetarfrukostar, kaféer med mysiga innergårdar och det finns kaféer som serverar ekologiskt.

Mysiga stunder i Alingsås

Musikal med Alingsås Musikteatersällskap

På gång i Alingsås kommun. När börjar julmys i Alingsås? Vad kan du göra just idag? Vi har svaren!

I Alingsås är det alltid något på gång. Julkonserter, tomteparad, musikal, konstutställningar, handbollsmatch och lite till. Kolla in våra evenemang för att hitta något för just dig.

Julmys & Shopping

Julbord för alla

Julgospel Vox Femina

Nya utställning "Hem" på Alingsås Museum

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

MTR Express

Ta tåget till Alingsås

På sträckan Göteborg-Stockholm och Stockholm-Göteborg kommer MTR Express från och med den 10 december att stanna inte mindre än 48 gånger per vecka i Alingsås. Redan nu finns det biljetter till försäljning, MTR:s hemsida eller hos Alingsås Resebutik i stationshuset, tel. 0322-102 21.

Utsikt över Mjörn en eftermiddag i November

Gräfsnäs Slottsruin och Park

Vackra Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia. Här finns det också möjlighet att ta sig en resa i tiden på Anten-Gräfsnäs museijärnväg sommartid.

Voltflip

En trampolinpark för små och stora

Gothia Cup kommer till Alingsås 2018

Barnens Alingsås

Boka din egna guide

Kaféstaden Alingsås

I den här filmen träffar vi Alingsås turistchef Gunbritt Reteike, som berättar mer om hur man har arbetat med att profilera Alingsås som Kaféstaden/The Capital of Fika.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}