({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Sommaronsdagar i Åmanska Parken

  Nu kommer förra årets satsning på Sommaronsdagar tillbaka! Välkommen att trivas och trängas i Åmanska parken. Pris per kväll är 99kr eller 250kr för alla tre kvällar. Boka hos Alingsås Turistbyrå (0322-616200) eller på Ticketmaster.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fikavandra i Kaféstaden Alingsås

  Följ med på en trevlig guidad tur i stadskärnan! Du får smaka på godsaker från några av Alingsås många kaféer. Fikavandringen avslutas med en gemensam fika på ett traditionellt konditori. Det går också att köpa presentkort att ge bort.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Alingsås är fantastiskt  alla tider på året

  Det finns anledningar att komma till Alingsås eller stanna kvar- året runt. Stort utbud och växande handel, konserter och teaterföreställningar, ett rikt föreningsliv med flera klubblag på elitnivå. Och sist men inte minst-vår underbara natur med alla sjöar.

  Fotograf: 

Personlig service

Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Och välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns även en gammal intressant historia med våra många bagerier och kaféer. Det är populärt att fika och shoppa i Alingsås!

Fikavandring i Kaféstaden

Guidad Fikavandring

Under cirka 1,5 timme besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans får njuta av utvalda smakprover. Kläder efter väder då vi mest rör oss utomhus. Turen avslutas inomhus med en trevlig sittande fikastund tillsammans.

Här sover du gott

Paketerbjudande

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för dig som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar en natt i dubbelrum, guidad fikavandring, trerätters middag, ett glas vin/öl eller alkoholfritt i hotellets lounge samt en härlig frukostbuffé på morgonen dagen efter.

5 juni håller vi stängt på grund av utbildning

Alingsås Turistbyrå

Går du i semestertankar? Kom till mysiga Alingsås. Du är välkommen att besöka oss, ringa, maila eller skicka meddelande på våra sociala medier så hjälper vi dig att hitta rätt utifrån dina önskemål. Vi är också Ticketmasterombud och hjälper arrangörer med biljettupplägg. Alingsåsborna hittar tidtabeller till lokaltrafik och pendeltåg här. Och så har vi sex välfyllda broschyrställ med broschyrer och kartor från hela vårt avlånga land! Vi har öppet mån-ons 11-15, tors 11-18, fre 11-15 och nu även lördagar 10-14! Välkommen!

På gång i Alingsås kommun. Vad kan du göra just nu? När är Potatisfestivalen? Vi har svaren!

I Alingsås är det alltid något på gång. Fikavandring, motionslopp, jazzfestival, sommaronsdagar, stand-up, deckarvandring och lite till. Kolla in våra evenemang för att hitta något för just dig.

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

Äntligen vår!

Det våras i våra parker

Visste du att det finns en parkpromenad i Alingsås? Hämta broschyr inne på Turistbyrån där du även hittar årets "Hitta Ut"-karta, Lisapromenaden och "Stadsvandring på egen hand". Ta på dig de bekvämaste skorna så ses vi!

Parkeringskarta

I Alingsås stadskärna parkerar du enkelt. Du hittar cirka 800 kommunala och avgiftsfria parkeringsplatser och ytterligare cirka 1200 i närområdet.

Gräfsnäs Slottsruin och Park

Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia. Här finns det också möjlighet att ta sig en resa i tiden på Anten-Gräfsnäs museijärnväg sommartid.

Barnens Alingsås

Allt för de små i Alingsås

Barndeckarvandring

Hjälp Måns & Moa lösa det kluriga fallet

Hitta ut

Hitta till nya platser i Alingsås kommun

Boka guide

Stadsvandring, kaféguidning eller fikavandring?

Sunny Sailing Sunday

Upplev Mjörn på bästa sätt en sensommardag i Augusti. Mjörn ligger som en spegel. Den här filmen är producerad av Gustav Torstensson.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}