({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Fikavandring!

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Sommaronsdagar i Kaféstaden

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Välkomna till Kaféstaden Alingsås

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Alingsås är fantastiskt

  Fotograf: 

Personlig service

Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Och välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns även en gammal intressant historia med våra många bagerier och kaféer. Det är populärt att fika och shoppa i Alingsås!

Guidad fikavandring i Kaféstaden

Guidad Fikavandring

Under cirka 1,5 timme besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans får njuta av utvalda smakprover. Kläder efter väder då vi mest rör oss utomhus. Turen avslutas inomhus med en trevlig sittande fikastund tillsammans.

Boendepaket

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för de som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar logi i dubbelrum en natt, guidad fikavandring, tre-rätters middag, ett glas vin alt öl eller alkoholfritt i hotellets lounge samt en härlig frukostbuffé.

Nu har vi även lördagsöppet!

Alingsås Turistbyrå

Går du i semestertankar? Kom till mysiga Alingsås. Du är välkommen att besöka oss, ringa, maila eller skicka meddelande på våra sociala medier så hjälper vi dig att hitta rätt utifrån dina önskemål. Vi har öppet mån-ons 11-15, tors 11-18, fre 11-15 och nu även lördagar 10-14! Välkommen!

På gång i Alingsås

I Alingsås är det alltid något på gång. Fikavandring, motionslopp, jazzfestival, sommaronsdagar, stand-up, deckarvandring och lite till. Kolla in våra evenemang för att hitta något för just dig.

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

Handelsområden

I Alingsås kommun har vi trivsam handel både i stadskärnan, innerstaden och i våra andra kommundelar. Du hittar den unika butiken såväl som de större kedjorna. Vi har också de populära handelsområdena Bolltorp, Söderport och Vimpeln.

Meet The Locals

Käka fredagstacos i Borås, fika i Alingsås, övernatta i ett skärgårdshus eller samåk till vildmarken på Nordens Ark. Det finns många sätt att komma nära vardagslivet i Västsverige och det är inte så krångligt som du kanske tror. I Alingsås har vi två stycken Locals som ni kan boka. Klicka på "läs mer" för att komma vidare.

Gräfsnäs Slottsruin och Park

Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia.

Barnens Alingsås

Allt för de små i Alingsås

Barndeckarvandring

Hjälp Måns & Moa lösa det kluriga fallet

Hitta ut

Hitta till nya platser i Alingsås kommun

Boka guide

Stadsvandring, kaféguidning eller fikavandring?

Sunny Sailing Sunday

Upplev Mjörn på bästa sätt en sensommardag i Augusti. Mjörn ligger som en spegel. Den här filmen är producerad av Gustav Torstensson.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}