({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Kaféstaden Alingsås är fantastisk

  Det finns anledningar att komma till Alingsås eller stanna kvar- året runt. Stort utbud och växande handel, konserter och teaterföreställningar, ett rikt föreningsliv med flera klubblag på elitnivå. Och sist men inte minst-vår underbara natur med alla sjöar.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fikavandra i Kaféstaden Alingsås

  Följ med på en trevlig guidad tur i stadskärnan! Du får smaka på godsaker från några av Alingsås många kaféer. Fikavandringen avslutas med en gemensam fika på ett traditionellt konditori. Det går också att köpa presentkort att ge bort.

  Fotograf: 

26 augusti

Alingsås Stora Barnkalas 26 augusti

Lördagen den 26 augusti är det återigen dags för Alingsås Stora Barnkalas i Alingsås Stadskärna. Här bjuds det på underhållning och aktiviteter, tävlingar och skoj för hela familjen kl. 10-16! Varmt Välkomna!

ALINGSÅS STREET FESTIVAL 19 augusti

Kom och ta del av Sveriges största mobila Klättervägg, skatetävlingar, Parkour, streetdance, dancebattle, grafitti, dj, streetart, gerilla slöjd, ansiktsmålning och mycket mer. Lördag 19 Augusti kl. 12-17. Fri entré!

Sveriges längsta gatufest längs väg 190

Planeringen är i full gång med årets längsta gatufest - Festa Via 190. Datumen är 1-3 september. Visning av veteranbilar, bondbröllop, skördefest, öppet hus i konstnärsateljéer, cykellopp, retrosevärdheter och mycket annat...... Vad har dessa gemensamt?

18-24 september

Taste of Alingsås

Nu arrangerar Alingsås en restaurang- och fikavecka. Från den 18-24 september kommer både restauranger och kaféer i Alingsås anpassa sina menyer och sitt utbud. Välkomna att njuta av stadens utbud!

Här möts vi på kafé

Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Och välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns även en gammal intressant historia med våra många bagerier och kaféer. Det är populärt att fika och shoppa i Alingsås!

Fikavandring

Guidad Fikavandring

Under cirka 1,5 timme besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans får njuta av utvalda smakprover. Kläder efter väder då vi mest rör oss utomhus. Turen avslutas inomhus med en trevlig sittande fikastund tillsammans. Utgår varje lördag april-oktober kl. 11.00. Välkomna!

Här sover du gott

Hotell + Fikavandring = Sant

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för dig som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar en natt i dubbelrum, guidad fikavandring, trerätters middag, ett glas vin/öl eller alkoholfritt i hotellets lounge samt en härlig frukostbuffé på morgonen.

Söderkåkar med Krönikespelet

På gång i Alingsås kommun. När är Alingsås Stora Barnkalas? Vad kan du göra just idag? Vi har svaren!

I Alingsås är det alltid något på gång. Fikavandring, Anten-Gräfsnäs museijärnväg, musikteater, deckarvandring, dancing light festival och lite till. Kolla in våra evenemang för att hitta något för just dig.

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

Nolhaga slott

Vackra Nolhaga

När man besöker Alingsås är det ett måste att besöka vårt naturnära område Nolhaga. Här finns Nolhaga slott som potatismannen Jonas Alströmer bodde i under 1700-talet. I området finns lekplats, nolhaga djurpark, barnens lantgård, LandArt, minigolfbana och många härliga promenadstråk. Ta gärna med picknick!

Fiske!

Naturupplevelser

Är du sugen på att fiska i Mjörn, vandra i skog och mark, eller åka på en cykelutflykt i Alingsås? Här har vi samlat det du behöver veta för att få den bästa upplevelsen.

Gräfsnäs Slottsruin och Park

Vackra Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia. Här finns det också möjlighet att ta sig en resa i tiden på Anten-Gräfsnäs museijärnväg sommartid.

Konstrunda runt Anten

För elfte året visar konstnärer och hantverkare runt sjön Anten sina arbeten och ateljéer. Fredag den 1 september kl.18.00 invigs årets konstrunda och då öppnas samlingsutställningen. På lördag kl.11.00 öppnar konstnärerna upp sina ateljéer. Broschyr och karta finns på Turistbyrån (Bryggaregatan2)

InfoPoint

InfoPoint Sollebrunn

Vår InfoPoint i Sollebrunn ligger i Alingsås Kommuns Servicekontor. Infopointen är en förlängning av vår auktoriserade turistbyrå och här kan du som gäst få information och tips på vad du kan göra under ditt besök i Bjärkebygden och Alingsås. Ordinarie öppettider 10-16, samt 10-18 på torsdagar. Välkomna!

Barnens Alingsås

Barndeckarvandring

Hitta ut

Boka din egna guide

Kaféstaden Alingsås

I den här filmen träffar vi Alingsås turistchef Gunbritt Reteike, som berättar mer om hur man har arbetat med att profilera Alingsås som Kaféstaden/The Capital of Fika.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}