({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Lights in Alingsås 2016

  Temat för i år är "Upplysningen" som utgår från FN:s 17 globala hållbarhetsmål, vilket helt präglar ljuspromenaden. I år hoppas vi på att årets ljusslinga väcker känslor kring våra hållbarhetsfrågor som är så viktiga att belysa. Dessa frågor blir så lätt precis som vissa platser lite bortglömda. Vi hoppas också att besökaren ska få insikt om att hållbarhet handlar om så mycket mer än bara miljön.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

  Låt Alingsås många kaféer inspirera dig året runt. I vår kommun finns närmare 30 st kaféer med olika inriktningar. Det finns de kaféer som öppnar tidigt och serverar rejäla arbetarfrukostar, det finns de som har öppet längre på kvällen och det finns de som är lite större. Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

  Fotograf: 

Kaféstaden Alingsås

Låt Alingsås många kaféer inspirera dig året runt. I vår kommun finns närmare 30 st kaféer med olika inriktningar. Det finns de kaféer som öppnar tidigt och serverar rejäla arbetarfrukostar, det finns de som har öppet längre på kvällen och det finns de som är lite större. Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Guidad Fikavandring

Under ca. 1,5 timma besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans provsmakar utvalda godsaker. Det kan bjudas på allt från kanelbullar, tryffel, bakelser och olika kaffesorter.

Fika i Alingsås

Det är lätt att känna sig hemma i Kaféstaden Alingsås. Här är det alltid nära till möten mellan människor på något av våra mysiga kaféer. Här finns det kaféer för alla smaker.

I Mumindalen

En musikalisk resa i Tove Janssons förtrollade värld. Välkomna till Estrad Alingsås.

Aktuella Evenemang

Nu har vi sommartid i almanackan! Evenemangskalendern är fullspäckad med allt från fikavandringar, torghandel, Sommaronsdagar och Veteranbilstäffar. Titta in här bakom för att se våra större evenemang.

Lights in Alingsås

Lights in Alingsås är idag ett unikt ljusevenmang, som varje år drar världsledande ljusdesigners, belysningsbranschen och intresserade besökare från alla världens hörn till Alingsås.

Alla Evenemang

Det händer alltid något intressant i Alingsås och här hittar du alla kommande evenemang i hela vår kommun. Om ni som är arrangör i Alingsås saknar något i vår kalender är vi tacksamma om ni meddelar oss på Alingsås Turistbyrå.

Anten-Gräfsnäs

"Det är ingen sommar utan ångtåg..."

Barndeckarvandring

Hjälp Måns & Moa lösa det kluriga fallet

Retrovägen

Ta på retroglasögonen och kom hit!

Trivsam Torghandel

Onsdagar och Lördagar på Lilla Torget

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun.

Våra Handelsområden

I Alingsås kommun har vi trivsam handel både i innerstaden som i Sollebrunn. Nyligen öppnades också två ytterligare handelsområden: Vimpeln och Bolltorp. Letar du efter någon speciell butik kan du kika in här bakom för att komma vidare eller kontakta oss på Alingsås Turistbyrå.

Parkeringskarta

I Alingsås stadskärna parkerar du enkelt. Du hittar cirka 800 kommunala och avgiftsfria parkeringsplatser och ytterligare cirka 1.200 i stadsområdet.

Inomhusaktiviteter

Alingsås har mycket att erbjuda även vid lite sämre väder. Här har vi samlat en hel del tips även om det naturligtvis finns mycket mer. Hör gärna med Turistbyrån om det är något ni saknar här.

Barnens Alingsås

I Barnens Alingsås trivs barnfamiljerna. Det är enkelt att ta sig mellan de olika aktiviteterna och det finns mycket att göra, både i vackert väder och lite sämre. Får vi locka med en tur på Anten Gräfsnäs Järnväg, som vackert slingrar sig utefter sjön Antens västra sida.

Barndeckarvandring

Följ med Moa och Måns på hemligt uppdrag under en dryg timma. Upplev Alingsåsmiljöerna som speglas i Hemliga Klubben-böckerna samtidigt som ni löser ett mystiskt och klurigt Hemliga Klubben-fall.

Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia.

Anten-Gräfsnäs Järnväg

Att göra en tidsresa med ångtåg på Anten-Gräfsnäs Järnväg är något som hör sommaren till. Gräfsnäs Slottspark är sedan länge ett populärt utflyktsmål och den gamla traditionen med tågresor dit hålls fortfarande vid liv.

Gräfsnäs Slottspark

Under sommarhalvåret är det full aktivitet i Gräfsnäs Slottspark och flera olika arrangemang äger rum. I parken finns klippta gräsytor som lämpar sig väl för aktivitet. I anslutning till parken finns även den centralt placerade restaurangen samt parkens bad- och lekplats.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}