({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Lights in Alingsås 2017

  Välkommen till Lights in Alingsås, ett av Alingsås mest välbesökta evenemang när höstmörkret kryper på. Boka en guidad tur för att förhöja ljusupplevelserna. Gå med på en allmän guidad tur med våra duktiga guider eller ta en tur runt med Ljusexpressen. För att gå med den tur som önskas, boka i förväg på Turistbyrån tfn 0322-61 62 00 eller boka på www.ticketmaster.se

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Kaféstaden Alingsås är fantastisk

  Det finns anledningar att komma till Alingsås eller stanna kvar- året runt. Stort utbud och växande handel, konserter och teaterföreställningar, ett rikt föreningsliv med flera klubblag på elitnivå. Och sist men inte minst-vår underbara natur med alla sjöar.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fikavandra i Kaféstaden Alingsås

  Följ med på en trevlig guidad tur i stadskärnan! Du får smaka på godsaker från några av Alingsås många kaféer. Fikavandringen avslutas med en gemensam fika på ett traditionellt konditori. Det går också att köpa presentkort att ge bort.

  Fotograf: 

Guidad tur

Följ med på en guidad tur genom en känslostorm i ljud och ljus

Förhöj ljusupplevelsen med en guidad tur! Våra guider berättar om varje installation och ger dig en djupare inblick i arbetet bakom kulisserna. En tur tar ca 90 min.

Lasse Stefanz, Barbados och Arvingarna 27-28 oktober

Sväng loss i Estrad 27-28 oktober, en dansbandsfest under dagarna två i Alingsås. Tre av Sveriges absolut bästa dansband bjuder upp till dans.

Ny utställning i Alingsås museum

Med hundratals föremål, fotografier, brev, och berättelser ur museets samlingar, med statistik, fakta och berättelser från alingsåsare idag, får du reda på hur vi hittat, eller inte hittat, vårt hem i Alingsås de senaste 400 åren fram till idag.

Glenn Miller Orchestra

Ta chansen och upplev Glenn Miller Orchestra på Alströmerteatern i Alingsås den 17:onde november 19.30. Med sitt unika sound anses Glenn Miller Orchestra vara ett av de mest framgångsrika banden genom tiderna. Boka biljetter på Alingsås Turistbyrå (0322-616200).

Här möts vi på kafé

Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Och välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns även en gammal intressant historia med våra många bagerier och kaféer. Det är populärt att fika och shoppa i Alingsås!

Fikavandring

Guidad Fikavandring

Under cirka 1,5 timme besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans får njuta av utvalda smakprover. Kläder efter väder då vi mest rör oss utomhus. Turen avslutas inomhus med en trevlig sittande fikastund tillsammans. Utgår varje lördag april-oktober kl. 11.00. Välkomna!

Här sover du gott

Hotell + Fikavandring = Sant

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för dig som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar en natt i dubbelrum, guidad fikavandring, trerätters middag, ett glas vin/öl eller alkoholfritt i hotellets lounge samt en härlig frukostbuffé på morgonen.

Söderkåkar med Krönikespelet

På gång i Alingsås kommun. När börjar Lights in Alingsås? Vad kan du göra just idag? Vi har svaren!

I Alingsås är det alltid något på gång. Fikavandring, guidade turer under Lights in Alingsås, musikteater, konstutställningar, dancing light festival och lite till. Kolla in våra evenemang för att hitta något för just dig.

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

MTR Express

Ta tåget till Alingsås

På sträckan Göteborg-Stockholm och Stockholm-Göteborg kommer MTR Express från och med den 10 december att stanna inte mindre än 48 gånger per vecka i Alingsås. Redan nu finns det biljetter till försäljning, MTR:s hemsida eller hos Alingsås Resebutik i stationshuset, tel. 0322-102 21.

Höst i Nolhaga

Vackra Nolhaga

När man besöker Alingsås är det ett måste att besöka vårt naturnära område Nolhaga. Här finns Nolhaga slott som potatismannen Jonas Alströmer bodde i under 1700-talet. I området finns lekplats, nolhaga djurpark, barnens lantgård, LandArt, minigolfbana och många härliga promenadstråk. Ta gärna med picknick!

Gräfsnäs Slottsruin och Park

Vackra Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia. Här finns det också möjlighet att ta sig en resa i tiden på Anten-Gräfsnäs museijärnväg sommartid.

Besök Retrovägen

Retrovägen och Retro Nossebro intresserar sig särskilt för 50-, 60- och 70-talen, tre decennier av kulturarv väl värda att uppmärksamma. Längs de slingrande småvägarna finns skatter från förr – kaféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer. Läs mer om öppettider på deras hemsida.

InfoPoint

InfoPoint Sollebrunn

Vår InfoPoint i Sollebrunn ligger i Alingsås Kommuns Servicekontor. Infopointen är en förlängning av vår auktoriserade turistbyrå och här kan du som gäst få information och tips på vad du kan göra under ditt besök i Bjärkebygden och Alingsås. Ordinarie öppettider 10-16, samt 10-18 på torsdagar. Välkomna!

Barnens Alingsås

Barndeckarvandring

Hitta ut

Boka din egna guide

Kaféstaden Alingsås

I den här filmen träffar vi Alingsås turistchef Gunbritt Reteike, som berättar mer om hur man har arbetat med att profilera Alingsås som Kaféstaden/The Capital of Fika.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}