({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Välkomna till Kaféstaden Alingsås

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Upplev Västsverige

  Hela Västsverige är fantastiskt och fullproppat med upplevelser!

  Fotograf: 

Personlig service

Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Och välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns även en gammal intressant historia med våra många bagerier och kaféer. Det är populärt att fika och shoppa i Alingsås!

Guidad fikavandring i Kaféstaden

Fikavandring 2017

Under cirka 1,5 timme besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans får njuta av utvalda smakprover. Kläder efter väder då vi mest rör oss utomhus. Turen avslutas inomhus med en trevlig sittande fikastund tillsammans.

Boendepaket

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för de som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar logi i dubbelrum en natt, en härlig frukostbuffé, guidad fikavandring, Grands lobbyräka, glas vin, alternativt, öl eller alkoholfritt.

Fika i Alingsås

Det är lätt att känna sig hemma i Kaféstaden Alingsås. Här är det alltid nära till möten mellan människor på något av våra mysiga kaféer.

Aktuella Evenemang

Våren står för dörren och det finns massor att hitta på i Alingsås. Planera in det du vill göra, boka biljetter och upplev på plats i Alingsås. T.ex så kommer Petra Mede till Estrad den 17:onde mars.

Alla Evenemang

Här hittar du många av alla kommande evenemang i hela vår kommun. Tipsa oss gärna så kanske ditt evenemang kommer med här!

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

Handelsområden

I Alingsås kommun har vi trivsam handel både i stadskärnan, innerstaden och i våra andra kommundelar. Du hittar den unika butiken såväl som de större kedjorna. Vi har också de populära handelsområdena Bolltorp, Söderport och Vimpeln.

Parkeringskarta

I Alingsås stadskärna parkerar du enkelt. Du hittar cirka 800 kommunala och avgiftsfria parkeringsplatser och ytterligare cirka 1200 i närområdet.

Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia.

Upptäck och utforska

Inomhusaktiviteter

Vissa dagar passar väderleken perfekt för att söka sig inomhus. Här har vi samlat några av de aktiviteter som finns. Vi tar tacksamt emot tips på fler saker så kanske vi kan lägga upp dem här också.

Anten-Gräfsnäs järnväg

"Det är ingen sommar utan ångtåg..."

Barndeckarvandring

Hjälp Måns & Moa lösa det kluriga fallet

Retrovägen

Ta på retroglasögonen och kom hit!

Barnens Alingsås

Allt för de små i Alingsås

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}