({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Alingsås är fantastiskt

  Det finns anledningar att komma till Alingsås eller stanna kvar- året runt. Stort utbud och växande handel, konserter och teaterföreställningar, ett rikt föreningsliv med flera klubblag på elitnivå. Och sist men inte minst-vår underbara natur med alla sjöar.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fikavandra i Kaféstaden Alingsås

  Följ med på en trevlig guidad tur i stadskärnan! Du får smaka på godsaker från några av Alingsås många kaféer. Fikavandringen avslutas med en gemensam fika på ett traditionellt konditori. Det går också att köpa presentkort att ge bort.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Sommaronsdagar i Åmanska Parken

  Nu kommer förra årets satsning på Sommaronsdagar tillbaka! Välkommen att trivas och trängas i Åmanska parken. Pris per kväll är 99kr eller 250kr för alla tre kvällar. Boka hos Alingsås Turistbyrå (0322-616200) eller på Ticketmaster.

  Fotograf: 

Här möts vi på kafé

Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Och välkommen till The Capital of Fika som vi numera kan titulera oss. I Alingsås har du nära till allt; naturen, stadskärnan eller de många sjöarna. Staden med sina välbevarade trähus är en välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Här finns även en gammal intressant historia med våra många bagerier och kaféer. Det är populärt att fika och shoppa i Alingsås!

Fikavandring i Kaféstaden

Guidad Fikavandring

Under cirka 1,5 timme besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans får njuta av utvalda smakprover. Kläder efter väder då vi mest rör oss utomhus. Turen avslutas inomhus med en trevlig sittande fikastund tillsammans. Utgår varje lördag april-oktober (ej midsommardagen). Välkomna!

Här sover du gott

Paketerbjudande med Grand Hotel

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för dig som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar en natt i dubbelrum, guidad fikavandring, trerätters middag, ett glas vin/öl eller alkoholfritt i hotellets lounge samt en härlig frukostbuffé på morgonen dagen efter.

 • Anten-Gräfsnäs museijärnväg

 • Sommaronsdagar

På gång i Alingsås kommun. Vad kan du göra just nu? När spelar Magnus Carlson? Vi har svaren!

I Alingsås är det alltid något på gång. Fikavandring, motionslopp, Anten-Gräfsnäs museijärnväg, sommaronsdagar, deckarvandring och lite till. Kolla in våra evenemang för att hitta något för just dig.

Sommaronsdagar i Alingsås

Nu är Sommaronsdagar i full gång! Välkommen att trivas och trängas i Åmanska parken. Pris per kväll är 99kr. Boka hos Alingsås Turistbyrå (0322-616200) eller på Ticketmaster.se

International Street Market 26-29 juli

International Street Market är en marknad med mat, delikatesser och hantverk från 15 olika länder som kommer till Alingsås för andra gången mellan 26-29 juli. De håller till på Stora Torget under dagarna fyra.

Shoppingstaden Alingsås

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

Nolhaga slott

Vackra Nolhaga

När man besöker Alingsås är det ett måste att besöka vårt naturnära område Nolhaga. Här finns Nolhaga slott som potatismannen Jonas Alströmer bodde i under 1700-talet. I området finns lekplats, nolhaga djurpark, barnens lantgård, Landart, minigolfbana och många härliga promenadstråk. Café sommartid.

Fiske!

Naturupplevelser

Är du sugen på att fiska i Mjörn, vandra i skog och mark, eller ta dig en cykeltur i Alingsås? Här har vi samlat det du behöver veta för att få den bästa upplevelsen.

Gräfsnäs Slottsruin och Park

Vackra Bjärkebygden

I vackra Brobacka börjar Bjärkeområdet, som breder ut sig över norra kommudelen med Sollebrunn som huvudort. Lämningar från istiden gör Brobacka till en högintressant geologisk sevärdhet. Vackra Gräfsnäs slottspark var på sin tid med sitt pampiga slottsbygge från 1500-talet en viktig plats i Sveriges historia. Här finns det också möjlighet att ta sig en resa i tiden på Anten-Gräfsnäs museijärnväg sommartid.

Festa Via väg 190

Planeringen är i full gång med årets längsta gatufest - Festa Via 190. Datumen är 1-3 september. Visning av veteranbilar, bondbröllop, skördefest, öppet hus i konstnärsateljéer, cykellopp, retrosevärdheter och mycket annat...... Vad har dessa gemensamt?

InfoPoint

InfoPoint Sollebrunn

Vår InfoPoint i Sollebrunn är en förlängning av vår auktoriserade turistbyrå och här kan du som gäst få information och tips på vad du kan göra under ditt besök i Bjärkebygden och Alingsås. Infopointen har öppet v.27-v.31 11-15. Belägen centralt på torget.

Barnens Alingsås

Barndeckarvandring

Hitta ut

Boka din egna guide

En härlig dag på Mjörn

Upplev Mjörn på bästa sätt en sensommardag i Augusti. Mjörn ligger som en spegel. Den här filmen är producerad av Gustav Torstensson.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}