({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Kaféstaden Alingsås

    Fotograf: 

Fika i Kaféstaden Alingsås

Låt Alingsås många kaféer inspirera dig året runt. I vår kommun finns närmare 30 st kaféer med olika inriktningar. Det finns de kaféer som öppnar tidigt och serverar rejäla arbetarfrukostar, kaféer med mysiga innergårdar och det finns kaféer som serverar ekologiskt. Det finns något för alla smaker hos oss. Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Guidad Fikavandring

Under ca. 1,5 timma besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans provsmakar utvalda godsaker. Det kan bjudas på allt från kanelbullar, tryffel, bakelser och olika kaffesorter. Med hjälp av en duktig guide blandar vi detta med både svensk kaffehistoria och lokal kafékultur.

Boendepaket

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för de som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar en natt i dubbelrum, guidad fikavandring, trerätters middag, ett glas vin/öl eller alkoholfritt i hotellets lounge samt en härlig frukostbuffé på morgonen.

Historia om Kaféstaden

En förklaring till att Alingsås har byggt upp en kafé- och bageristad sägs vara att många kvinnor under 1900-talets första hälft arbetade i industrier och därför inte hann baka sitt eget bröd utan fick köpa färskt bröd. Flertalet av kaféerna var under många år utpräglade arbetarfik. Att "handla och fika" i Alingsås är ett begrepp som står sig än idag; kafékulturen lever i allra högsta grad.

Läs mer om Kaféstaden Alingsås

Det har skrivits och pratats mycket om Kaféstaden Alingsås och The capital of fika runtom i landet och runt om i världen det gångna året. Läs flertalet blogginlägg, artiklar och reportage genom att klicka på läs mer.

Kaféstaden Alingsås

I den här filmen träffar vi Alingsås turistchef Gunbritt Reteike, som berättar mer om hur man har arbetat med att profilera Alingsås som Kaféstaden/The Capital of Fika.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}