({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Kaféstaden Alingsås

    Fotograf: 

Fika i Kaféstaden Alingsås

Låt Alingsås många kaféer inspirera dig året runt. I vår kommun finns närmare 30 st kaféer med olika inriktningar. Det finns de kaféer som öppnar tidigt och serverar rejäla arbetarfrukostar, det finns de som har öppet längre på kvällen och det finns de som är lite större. Kort och gott finns det kaféer för alla smaker. Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Historia

Alingsås många kaféer anses ha sin förklaring i att kvinnorna arbetade lika långa pass som männen. Tio timmar om dagen, sex dagar i veckan ledde till att kafékulturen växte i Alingsås.

Kaféstaden Alingsås i pressen

Det har skrivits och pratats mycket om Kaféstaden Alingsås och The capital of fika runtom i landet och runt om i världen det gångna året. Läs flertalet blogginlägg, artiklar och reportage genom att klicka på läs mer.

Guidad Fikavandring

Under ca. 1,5 timma besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans provsmakar utvalda godsaker. Det kan bjudas på allt från kanelbullar, tryffel, bakelser och olika kaffesorter. Med hjälp av en duktig guide blandar vi detta med både svensk kaffehistoria och lokal kafékultur.

Boendepaket

Grand Hotel Alingsås erbjuder ett boendepaket för de som vill gå en Fikavandring. Detta paketet inkluderar logi i dubbelrum en natt, en härlig frukostbuffé, guidad fikavandring, Grands lobbyräka, glas vin, alternativt, öl eller alkoholfritt.

Sunny Sailing Sunday

Upplev Mjörn på bästa sätt en sensommardag i Augusti. Mjörn ligger som en spegel. Den här filmen är producerad av Gustav Torstensson.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}