({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

Höstens höjdpunkter i Västsverige

Här hittar du redaktionens höjdpunkter i höst. Stort som smått med kriteriet att det ska kännas lite extra bra i magen.

Upplev naturen när den är som vackrast

Att besöka Dalslands vildmark, Bohusläns unika skärgård och Västergötlands vackra slätter och skogar under hösten när löven skiftar färg och luften blir så där härligt krispig är en upplevelse du inte får missa. September är en fantastisk månad för paddling. Det är nästan inga båtar i skärgården, dagarna är ljumna och det passerande landskapet skapar en verklig upplevelse av närvaro av stillhet. Vill du hellre uppleva Västsverige på land rekommenderar vi vandring eller cykling. Packa picknickkorgen och ge dig ut i eget tempo och få nya intryck och upplevelser utmed vägen.

Tips!
Boka ett paddling-, cykel- eller vandringspaket med bekvämt boende, fantastisk mat och härliga naturupplevelser och upplev Västsverige i sprakande höstfärger. 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

Evenemangen med det lilla extra

I höst händer det massor av skoj i Västsverige; Lights in Alingsås - norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning, Konstnatten Mekelsmäss – en utav Västsveriges största konstrundor, matrally, skördemarknader, konserter… Här hittar du våra favoriter från evenemangshösten i Västsverige.

Fotograf: 


Besök höststaden Göteborg

Hösten i Göteborg är färgsprakande, händelserik, rolig och gastkramande. Under en av årets mest evenemangstäta perioder arrangeras allt ifrån bokmässa till konstbiennal, ölfestival, teater och skördefest. Lär dig karva pumpor på Botaniska trädgården, gå på höstmarknad i Haga, besök Creepy Science på Universeum och unna dig ett rysligt kul besök på Liseberg med allt från skräckhus till gosiga kaniner för de yngsta. Dessutom blir det Cats på Scandinavium, MysRys med Alfons Åberg, Fantomen på Operan och mycket mycket mer. Upptäck höststaden Göteborg.

Fotograf: 

 

Upplev Hummerpremiär och skaldjur i världsklass

I år går startskottet för Västkustens stora hösthändelse, hummerpremiären, den 25:e september. I Bohuslän kan du kombinera hummerfiske ute i det kalla, salta härliga havet med att på kvällen avnjuta en hummersupé på något av alla fantastiska hotell som finns här. Efter avslutad supé drar du dig tillbaka till rummet och njuter av en god natts sömn innan en rikligt tilltagen frukostbuffé vankas morgonen därpå. Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i världen. I Bohuslän kan du boka paket med hummer, kräftor, musslor, ostron och räkor i fokus. Höstens bästa skaldjurspaket hittar du här.

Förläng sommaren med kräftfiske för hela familjen

Att fiska kräftor är en av den svenska sensommarens mest klassiska upplevelser. Ta med familjen och fiska insjökräftor direkt i Göta Kanal eller i någon av sjöarna kring Skaraborg. Här hittar du paket med massor av roliga aktiviteter för såväl barn som vuxna. 

Höstlov i Västsverige

Boka in en höstlovsupplevelse i Västsverige. Här finns både roliga aktiviteter, bra boende och god mat som passar hela familjen. Planera ditt höstlov här.

Fotograf: 

Njut av Spa

I Västsverige finns ett stort antal härliga spaanläggningar som erbjuder såväl härliga vattenupplevelser som avkopplande behandlingar och givetvis god mat. Njut av kontrasterna mellan en uppvärmd utomhuspool och ett isbadsdopp, eller unna dig en härlig massage. Du kommer att återvända hem som en ny människa. 

Fotograf: 

Kulturista - upplev kulturen i Västsverige

Barnens kulturresa, design, konserter, arkitektur, spännande evenemang och mycket mycket mer kan du läsa om i Kulturista – ett magasin fullspäckat med kulturupplevelser för stor som liten.

Fotograf: 

Njut av en gofika

Vad passar bättre än en gofika i mysig miljö när hösten gör entré?! Här hittar du vår topplista med hösten bästa caféer.

Fotograf: Höstens bästa paket

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}