({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Nääs Slott och Slöjdseminarium
Floda

Utställningar och hantverk i historisk slottsmiljö

Ett besök på Nääs Slott och Slöjdseminarium ger dig en möjlighet att upptäcka slottets och slöjdens unika historia. Gå en guidad tur, besök museibutiken Nääs Slottsbod, handla vackra hantverk och besök utställningarna hos Nääs Konsthantverk och Slöjd & Byggnadsvård. Ät gott i unik atmosfär i Kaffestugan vid Nääs Slott och övernatta i ett sekelskiftsinrett rum.

Orörd historia

Nääs Slott & Slöjdseminarium är Sveriges bäst bevarade sena 1800-talsmiljö med mycket historia, speciellt inom slöjd och hantverk. Att besöka Nääs slott är som att kliva rakt in i 1800-talet. Sedan 1898, då slottets sista privata ägare dog, har ingenting förändrats. Tekopparna står fortfarande framdukade och sängarna är fortfarande bäddade. Idag är kursverksamheten på Nääs mer aktiv än någonsin och du kan ta del av mängder av kurser inom slöjd, byggnadsvård, konsthantverk och folklig kultur. 

 

Bekvämt boende i sekelskiftsrum

På Nääs Slott blandas det gamla med den moderna synen på komfort. Att bo på Nääs ger sinnesro och frid i själen. Njut av stillheten och naturen, ge dig ut på äventyr eller ta del av konserter och andra evenemang som hålls på området. 

Matupplevelse och kaffepaus

I hemtrevliga Kaffestugan vid Nääs Slott serveras sopplunch, smarriga bakverk och sju sorters kakor framför brasan. Den röda tegelbyggnaden var tidigare slottets spannmålsmagasin men huserar numera såväl museibutiken Nääs Slottsbod som den mysiga kaffestugan som båda ger genuin sekelskiftesupplevelse. På Nääs-området finns även kafé hos Nääs Konsthantverk - varmt välkommen!

 

Naturen på Nääs

På Nääs, som ingår i Natura 2000, hittar du naturreservatet Nääs Ekhagar. Vackra promenadslingor finns både i naturreservatet, slottsparken och på slöjdeminarieområdet såväl som i naturen runt om. Vandringsleden Gotaleden liksom Floda-Nääs Sjörunda går vackert över Nääs-området både genom naturreservatet och längs sjön Sävelången.

 

Kontaktinformation

Nääs Slott

Nääs Allé

44892 Floda


Telefon: +46 302 318 39


E-post: info@naas.se

Hemsida: naas.se