({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

Vårens höjdpunkter i Bohuslän

Spännande aktiviteter, evenemang du inte får missa, paket du bara måste boka… Här hittar du vårens bästa höjdpunkter.

Vandra i Bohuslän

Våren är en underbar tid för att uppleva naturen. Upptäck några av Bohusläns vackraste vandringsleder

Fotograf: 

Cykla i Bohuslän

För den som vill uppleva Bohuslän från cykelsadeln finns många alternativ. Här finns natursköna cykelleder som tar dig genom det vackra kustlandskapet. För att lyxa till upplevelsen kombinera cykelturen med bekvämt boende och fantastiska matupplevelser. För den som både vill cykla och åka båt så finns "Öluffa - en femdagars tur i Bohuslän"

Vårens bästa paddlingsupplevelser

Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Från Göteborgs skärgård i söder till Kosteröarna i norr så bjuder Bohuslän på häftiga paddlingsupplevelser. Här finns något för alla. 

I Dalsland har du som kanotist möjligheten att uppleva naturen vild, nära och äkta. Känna dig som en äventyrare, hitta lugnet och uppleva avskildhet. Läs mer och boka din paddlingsupplevelse här.

Fotograf: 

Vårens skaldjursupplevelser

De bohuslänska skaldjuren är av många ansedda som de bästa i värden. Älskar du också havets läckerheter? I så fall finns en rad olika upplevelsepaket med skaldjuren i centrum. På dagen ägnar du dig åt ostronsafari, musselplockning eller kvällsfiske. Kvällstid kopplar du av med skaldjurssupé, härliga drycker och en god natts sömn i hotellsängen. 

Fotograf: 

Evenemang med det lilla extra

 

13-16 april - KVIRR

Under KVIRR - Konstvandring i Norra Bohuslän 2017 kan du besöka konstnärer och konsthantverkare i deras ateljéer och verkstäder i norra Bohuslän, från Strömstad i norr till Lysekil i söder.

10-14 maj – Vetenskapsfestivalen

Vetenskapsfestivalen - Sveriges största kunskapsfest. Ta del av över 300 programpunkter på Vetenskapsfestivalen i Göteborg

20 maj – Göteborgsvarvet
Med över 64 000 anmälda löpare och fler än 200 000 hängivna supporters längs banan är Göteborgsvarvet världens största halvmaraton. Gör dig redo för årets folkfest!

Fotograf: 

 

Bohusläns och Göteborgs besöksmål öppnar för säsongen:

8 april Strandverket konsthall 
Strandverket öppnar upp för årets första utställning. 

14 april – Vitlycke öppnar för säsongen
Vitlycke museum öppnar för säsongen med ett spännande och roligt program under påskhelgen som ni inte får missa.

22 april - Liseberg öppnar för säsongen
Åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder Liseberg aktiviteter för alla året om. Nordens största nöje ligger i Göteborg, helt enkelt!

 

Topp 7 besöksmål i Bohuslän

Här tipsar vi om de populäraste besöksmålen i Bohuslän. Djuren på Nordens Ark, Havets hus i Lysekil, hällristningarna vid Vitlycke museum, Naturum på Koster, Bohusläns museum i Uddevalla, Strandverket på Marstrand och Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn - alla är dom väl värda en resa. 

 

Fotograf: 

Upptäck maten!

Matvandring i Göteborg

Matvandringen tar med dig på en smakupplevelse utöver det vanliga i centrala Göteborg. Under en tre timmar lång tur får du provsmaka dig igenom allt från stadens kända mattempel såsom Feskekôrka och Saluhallen till de små, lite mer svårhittade smultronställena.

Restauranger värda en omväg

Restauranger inom Smaka på Västsverige har en lokal inramning och sätter stort värde på att arbeta med västsvenska råvaror. De har utbildats och certifierats under Smaka på Västsverige. Ett varumärke som står för absolut högsta kvalité och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelser i Västsverige. 

Boka ett härligt vårpaket

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}