({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Peter Lennby

Skulptur i Pilane
Tjörn

Konstupplevelser bland domarringar och betande får

Följ med på en spännande och annorlunda konstupplevelse. Mitt i ett bohuslänskt kulturlandskap med spår från stenåldern och med betande får arrangeras varje sommar en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Skulptur i Pilane är en upplevelse för alla, både stora och små.

Anna och Västerhavet

Utställningsområdet är ingen traditionell park utan ett levande beteslandskap där du rör dig fritt eller på upptrampade stigar över ängar och berg. Från bergsområdet har du en enastående utsikt över Västerhavet och den bohuslänska arkipelagen. Här finner du också Anna av Jaume Plensa, en av världens största och vackraste skulpturer, som blivit ett landmärke för hela Västkusten och funnit sin permanenta placering i Pilane.

Får på Skulptur i Pilane.

Fotograf: Peter Lennby

Pilane – topp tio i Europa

Varje sommar visas nya konstverk. Sedan 2007 har Skulptur i Pilane visat konst av bland annat Erwin Wurm, Tony Cragg, Magdalena Abakanowicz, Jaume Plensa, Alice Aycock, Bernar Venet och Laura Ford. 2016 utnämndes Skulptur i Pilane till en av Europas tio bästa skulpturparker av brittiska The Guardian.

Fotograf: Turistrådet Västsverige

Skulptur i Pilane är en InfoPoint

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i närområdet? Skulptur i Pilane är en certifierad InfoPoint där du kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor kring besöksmål i området, samt hämta broschyrer och kartor.

Öppettider 2023

13 maj - 24 september.
Öppet alla dagar 9-19 (september 10-17)

ENTRÉAVGIFT SKULPTURUTSTÄLLNINGEN

Vuxna 150 kr.
Pensionär och student 130 kr.
Under 18 år fri entré (barn i sällskap av vuxen.)
Säsongskort 340 kr.
Entré + guidning 240 kr.

BILJETTER
Biljetter köpes vid ingången.

KONTANTFRITT
Vi tar emot de vanligaste betalkorten samt swish men ej kontanter.

GUIDAD TOUR
Guidade turer lördagar klockan 11:00 under perioden 1:e juli — 12:e augusti.


I år gästas Pilane av den världskände konstnären Ai Weiwei som visar sin vackra och spännande installation Roots — sju gigantiska rötter från underjorden. Därtill en ny platsspecifik skulptur av Charlotte Gyllenhammar samt verk av Tony Cragg, Maria Miesenberger, Hans Gothlin, Anna Fasshauer, Ingela Palmertz och Ingrid Ogenstedt.

Kontaktinformation

Skulptur i Pilane

Sältebo Gård

47192 Klövedal


Telefon: +46 304 66 39 50


E-post: info@pilane.org

Hemsida: pilane.org