({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Simon Althaus

Bisonfarmen i Gate
Hjo

Unika bisonupplevelser

På Mobolets gård strax söder om Hjo, i östra Västsverige, kan du följa med på bisonsafari och komma riktigt nära de mäktiga djuren. Vill du få en äkta naturupplevelse kan du övernatta i gårdens tält. I Bisonsaloonen äter du gott och här finns en gårdsbutik där du kan botanisera bland många lokalproducerade produkter.

Fotograf: Simon Althaus

En spännande och djurnära upplevelse

Följ med på Bisonfarmens annorlunda och spännande äventyr. Under en bisonsafari kommer du djuren riktigt nära inpå livet. Förutom bison, finns också highland cattle, minishetland och smådjur på gården. Du följer med en guide ombord på en prärievagn dragen av en traktor. Ett uppskattat äventyr för både stora och små.

Du kan även hyra lättkörda fyrhjulingar och ge dig ut på en upptäcktsfärd längs Hökensås skogsvägar.

Smaka bisonburgare och bisonsmörgås

I det gamla stallet från 1800-talet finns ett café och en restaurang som går under namnet Bisonsaloonen. Här njuter du av hembakt fika, bisonsmörgåsar och lättare luncher. På Bisonfarmen finns också konferenslokaler för både små och stora sällskap.

Flera boendemöjligheter

Du kan övernatta på farmen i ett stort tält, en så kallad tipi. Det finns också en ställplats för husbilar och husvagnar, med vacker utsikt över Vättern.

Gårdsbutik med hantverk och bisonprodukter

Passa på att besök Bisonfarmens gårdsbutik och köp med dig bisonkött från gårdens egen uppfödning. Bisonfarmen slaktar, styckar och förädlar allt kött direkt på gården. Förutom köttvaror finns läderprodukter, fällar och varor från närliggande gårdar att köpa.

Bisonfarmen är en InfoPoint

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i närområdet? Bisonfarmen i Gate är en certifierad InfoPoint där du kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor kring besöksmål i området, samt hämta broschyrer och kartor.

Kontaktinformation

Bisonfarmen i Gate

Mobolet Mohem

54494 Hjo


Telefon: +46 70 335 35 45


E-post: gatebison@hotmail.com

Hemsida: gatebison.se