({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Visit Hornborgasjön

    På denna sida kan du läsa om vad som händer i området och vart du kan äta en god måltid eller vilka boende som finns i närheten.

    Fotograf: 

Hornborgasjön

Hornborgasjön ligger i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap. På våren kommer flyttfåglarna åter och körsbärsträden färgar backarna vita. De första tranorna dyker upp här i mitten av mars.

Tranor

Vid Trandansen samlas tiotusentals tranor varje år för att rasta, dansa och äta. Från mitten av mars till en bit in i april mellanlandar tranorna vid Hornborgasjön på sin väg från Spanien till häckningsplatser i norra Sverige. De stora fåglarna bjuder på ett unikt och mäktigt naturskådespel.

Tranfestival 1-9 april

Möt våren, maten, tranorna och naturen under tranfestivalen! Det blir matmarknad med lokala produkter, fågelvärdar, utställare och fototävling m.m.

Invigning av Transäsongen 2017

När det är vår och tranorna börjar komma till vårt område blir det invigning av årets Transäsong! Den 25 mars firar vi med fika, invigningstal och underhållning.

Naturum Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och lockar stora mängder besökare, både fåglar och människor, varje år. Naturum som ligger på pålar i vattnet fick en helt ny utställning 2015 som handlar om sjöns historia och fågellivet i området.

Transtatistik

Här ser du antal tranor dag för dag

Trangömsle

För att fotografera tranorna på närmare håll finns det gömslen för uthyrning vid Trandansen.

Smakfullt!

Välkommen till restauranger, krogar och mysiga caféer i området runt Hornborgasjön.

Invigning av nybygget vid Hornborgasjön!

Lördagen den 18 mars kl. 13 slår den nya byggnaden vid naturum Hornborgasjön upp dörrarna. Det blir en fullspäckad och familjevänlig dag med allt ifrån dockteater till föreläsning och tipspromenad. Välkomna!

Trandans och ostupplevelse

Nu kan du kombinera ditt besök på Falbygdens Osteria i Falköping med att uppleva fågellivet vid Hornborgasjön. Under turen smakar du goda ostar, lär dig mer om Västergötlands ostkultur och besöker tranorna vid Trandansen tillsammans med en lokal guide.

Sevärdheter

På denna sida hittar du sevärdheter och aktiviteter runt Hornborgasjön.

Bo

Bo i området runt Hornborgasjön! Här finns mycket att välja mellan: stuga, hotell, B & B eller varför inte ett trädhushotell?

Film - Visit Hornborgasjön

En film om Hornborgasjön, tranorna och det vackra området kring sjön!

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}