({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Kulturkvarteret

    Fotograf: 

En designklassiker

Guldkrokens Keramik

Besök en av sommarens höjdpunkter - utställningen om Guldkrokens Keramik. Guldkrokens Keramik startade sin produktion i Hjo 1946. Föremålen blev storsäljare på 70- och 80-talet och Guldkrokens Keramik kom att bli ett av Hjos mer kända varumärken som vi fortfarande idag hittar i många svenska hem.

Thumbnail image

Filmen om Estrid Ericsons värld

Estrid Ericson är en av 1900-talets designikoner. Efter sin uppväxt i Hjo flyttade hon till Stockholm och grundade som trettioåring Firma Svenskt Tenn. Genom sin firma och hennes skicklighet att knyta till sig samtidens namnkunnigaste arkitekter och konstnärer medverkade Estrid till att lägga grunden för modern svensk design.

Replokal

Boka en replokal

Du vet väl att du nu kan boka en fullt utrustad replokal. Mellan 10-22 alla dagar hela sommaren. Kostnad 50 kr i timmen.

Hjo Sommarhack

Du har väl inte missat vår teknikverkstad där du kan lära dig programmera med Scratch och testa MaKey MaKey ! Gratis drop-in-verkstad alla dagar mellan 10-18 fram till den 19 augusti. För barn upp till 18 (rek. ålder 8-16 år).

Skärvor av Hjo

Se vår nya basutställning. Skärvor av Hjo - en utställning om historien, livet, husen. Producerad av Hjo Hembygdsförening.

Kalenderuret

Hos oss kan du se det vackra kalenderuret, konstrurerat av Harald Larsson 1945-1950. Uret visar bland annat sann soltid, tidsekvation, veckans dagar, kalender, världstid, borgerlig tid och en astronomisk skiva.

Bio & film

Skapande Verkstad

Bibliotek

Utställningar

Medborgardialog

Var med och påverka kulturen i Hjo! Välkommen på medborgardialog torsdagen den 8 september kl. 17.30 på Kulturkvarteret då vi kommer att ägna kvällen åt att diskutera kultur i Hjo och hur vi kan utveckla arbetet med kultur i Hjo.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}