({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Kulturkvarteret

    Fotograf: 

Invigningshöst 2017

Kulturkvarteret har byggts i etapper men hösten 2017 är så äntligen hela huset klart att invigas. En rad evenemang kommer att gå av stapeln och pågår från och med 7 september fram till slutet av oktober. Välkommen till oss i höst!

En förtrollad skog

Fotoutställning med bilder i våtplåt-teknik kopierade på egentillverkat fotopapper. Våtplåt är en teknik som uppfanns 1851 och den kombinerats här med kopieringsmetod kallad saltprint, också den från mitten av 1800-talet.

En extraordinär fotografisk resa runt jorden

Utomhusutställning i Samskoleparken utanför Kulturkvarteret. Utställningen är uppförd och kurerad av Per Olsson & UpOnWalls i samarbete med Benjamin Grant, Overview. Visas från 26 juni - 10 oktober.

Thumbnail image

Filmen om Estrid Ericsons värld

Estrid Ericson är en av 1900-talets designikoner. Efter sin uppväxt i Hjo flyttade hon till Stockholm och grundade som trettioåring Firma Svenskt Tenn. Genom sin firma och hennes skicklighet att knyta till sig samtidens namnkunnigaste arkitekter och konstnärer medverkade Estrid till att lägga grunden för modern svensk design.

Kalenderuret

Hos oss kan du se det vackra kalenderuret, konstruerat av Harald Larsson 1945-1950. Uret visar bland annat sann soltid, tidsekvation, veckans dagar, kalender, världstid, borgerlig tid och en astronomisk skiva.

Skärvor av Hjo

Skärvor av Hjo - en utställning om historien, livet, husen. Producerad av Hjo Hembygdsförening.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}