({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Forshems Gästgivaregård
Hällekis

Måltidsupplevelse på Sveriges äldsta gästgivargård

Forshems Gästgivaregård är en av Sveriges äldsta gästgivargårdar där krögarparets ambition är att erbjuda gästerna en gastronomisk helhetsupplevelse med lokala råvaror och mattraditioner. Njut av restaurangens måltidsäventyr - från gourmetmiddag till klassiskt julbord.

Historisk gård

I det lilla samhället Forshem på Kinnekulle ligger Forshems Gästgivaregård. Gårdens historia börjar redan på Magnus Ladulås tid 1280 och går hand i hand med Forshems unika kyrka; den enda gravkyrkan i Norden, helgad Kristi grav. Här har också många kända personligheter passerat revy, bland annat Karl XII (liktåget 1718), Carl von Linné (Västgötaresan 1746) och August Strindberg.

 

Lokala mattraditioner och ekologiska råvaror

Krögarparet Miriam och Stefan Johanssons ambition är att erbjuda en gastronomisk helhetsupplevelse med förankringen i det lokala köket. Maträtterna tillagas av ärliga, rena råvaror från Västergötland och skafferiets råvaror hämtas från Vänern och traktens sjumilaskogar med vilt, bär och svamp. I mesta möjliga mån handlas råvarorna direkt från ekologiska och lokala leverantörer. Runt knuten ett flertal gårdsmejerier och kaffebönorna är både rättvise- och kravmärkta. Allt vin handlas från småskaliga vingårdar, helst ekologiska eller gårdar som lämnar så små avtryck på miljön som möjligt.

Sommargrill, pub och bröllop

Under sommar är både trädgårdsgrillen med pub öppen. Här bjuds det på hamburgare, kryddade korvar och karré. Till detta serveras gårdens eget Kinnekulle Bryggeris kalla sortiment och i augusti månad blir det kräftkalas.

Fira gärna er högtidsdag, familjefest eller romantiska bröllop hos Forshems Gästgivaregård. Abonnera hela Gästgivaregården med plats för bröllopsmåltid upp till 46 gäster.

 

Utmärkt slowfood

Gästgivargården är en nationell och internationellt utsedd Slowfood-restaurang med flera certifieringar och utmärkelser. De ingår bland annat i White Guide, Smaka på Västsverige och Västsvensk Mersmak, där utmärkelsen formulerades:
 "Utmärkt matkvalitet, hög andel lokalproducerade råvaror som tillvaratar områdets mattraditioner på ett nyskapande sätt och gör måltiden till en upplevelse utöver det vanliga".

Hitta hit kollektivt

Sök i Västtrafiks Reseplanerare på eller i appen Västtrafik To Go. Vid frågor eller för mer information gå in på www.vasttrafik.se.

Ta Sista-Milen-Bilen till oss

Fredag-söndag kan du ta Sista-Milen-Bilen till Forshems Gästgivaregård för 95 kr/person när inte kollektivtrafiken når boendet. Du bokar enkelt på https://lkp.nu/fGRu och sedan kommer en taxi och hämtar upp dig på vald plats. Bokning måste ske minst 3 h innan avfärd. Boka nu!

Kontaktinformation

Forshems Gästgivaregård

Forshem

53394 Hällekis


Telefon: +46 501 420 55


E-post: info@forshem.se

Hemsida: forshem.se