({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

På G i Mariestad - ny app för besökare och invånare

  • 03 jan, 2017

Nu lanseras den nya appen På G i Mariestad. Appen visar evenemang, erbjudanden och aktiviteter i Mariestads kommun och vänder sig till besökare och invånare i Mariestad.

I appen, men namnet På G i Mariestad, hittar både Mariestadsbor och turister tips på evenemang, erbjudanden, aktiviteter, sevärdheter, mat- och fikaställen, boende och paket. Erbjudandena dyker upp som aviseringar i mobilen när besökaren befinner sig i närheten, men syns också i en meny. Appen finns även på engelska.

Satsningen är en del av Mariestad kommuns ambition att öka tillgängligheten och servicen för invånare och besökare.
- Vi lever i ett digitalt samhälle och kraven på att kunna kommunicera och ta del av information i olika typer av digitala kanaler ökar säger Pia Stenström, kommunikatör, Mariestads kommun.

Hur hittar man appen?

Appen finns för både Android och iPhone, på svenska och engelska. Gå in på Google play respektive App store och sök på På G i Mariestad så dyker den upp för nedladdning. På G i Mariestad är framtagen av Sogeti för Mariestads kommun.

Vill du synas i appen med din verksamhet?

Appen hämtar sitt innehåll från Basetool, samma databas som används för att presentera utbudet på våra webbsidor lokalt och regionalt. Alla med verksamhet inom besöksnäringen i Mariestads kommun har möjlighet att synas i både app och på webbsidan. Vill du veta mer om appen eller hur du kan synas i den är du välkommen att kontakta Anna Söderman, anna.soderman@mariestad.se eller 0501-75 58 53 

Politiskt mål

Bakgrunden till att appen På G i Mariestad tagits fram är ett nämndsmål från kommunstyrelsen. Handeln har under en period uttryckt att de upplever att deras egna kanaler inte är heltäckande, dåligt uppdaterade och har låg funktionalitet. Samtidigt finns önskemål från politiken om att även Mariestads evenemang och övrigt som händer i Mariestad ska lyftas och samordnas på ett nytt sätt. 

- Den förväntade nyttan av den nya appen är att invånare och besökare ska kunna ta del av och i högre grad närvara vid evenemang då de på ett enkelt sätt kan få information genom appen. Handeln, restauranger och boenden ska kunna använda appen som en marknadsföringskanal vilket kan medverka till ökad handel och mer aktivitet i Mariestad. Vi hoppas att appen kommer att ge användaren ett mervärde säger Anna Söderman, turismutvecklare, Mariestads kommun.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}