({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: André Nordblom

Lugnåsberget Ekohotell
Mariestad

Lantligt boende i rofyllt landskap

På Lugnåsberget Ekohotell bor du i lugn och lantlig miljö i ett charmigt gammalt småbruk med utsikt över vackra Kinnekulle. Gör dig redo för en dag fylld med naturnära äventyr i och runt platåberget Lugnåsberget. Hundar är också välkomna.

Fräscha rum för bekvämt boende

Lugnåsberget Ekohotell ligger på UNESCO-klassade Lugnåsberget i Mariestads kommun. Boendet består av två hus fördelat på 7 rum med totalt 23 bäddar. I det röda huset finns 6 rum med 18 bäddar och egen ingång i markplan. I gula huset finns en lägenhet på ovanvåningen, 2 sovrum med 6 bäddar samt egen ingång. Samtliga rum har egen dusch, wc och wifi. Alla gäster har tillgång till två självhushållskök, en stor veranda och trädgård samt en vedeldad bastu för sköna stunder.

 

För en bra start på dagen kan du beställa en ekologisk frukostkorg och på kvällen en middagskorg med lokala produkter. Här finns även närliggande gårdsbutiker och råvaruproducenter för lokalförankrad shopping. Lugnåsberget Ekohotell är ett hundvänligt boende så här är familjens fyrbenta vänner också välkomna. Se hemsidan för mer info.

 

Naturupplevelser på Lugnåsbergets biosfärsområde

Lugnåsberget Ekohotell erbjuder stora upplevelser i det lilla och lugna formatet. På din natursköna vistelse kan du njuta av både Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle och Platåbergens Geopark. Ge dig ut på cykel i storskogen eller på vindlande grusvägar. Vandra i biosfärsområdet eller längs Stenhuggarstigen. Gör ett besök i Qvarnstensgruvan, som är ett museum, besöksgruva och café mitt i naturen. I skogssjön Vristulven kan du simma, spana efter bäver, fiska, paddla eller ta ett stilla kvällsdopp.

 

Hållbart utvecklingsarbete

Lugnåsberget Ekohotell arbetar aktivt med miljövänlig hållbarhet i alla dess former. Här finns tre laddstolpar och boendets solceller ger energi året runt. Pelletskamin värmer det gula huset och anläggningen har ett biologiskt reningsverk. Dessutom sköts ekohotellets stora tomt av betande får under sommaren. Välkomna!

 

Kontaktinformation

Lugnåsberget Ekohotell

Lugnås Sofielund 1

54294 Mariestad


Telefon: +46 722 26 84 90


E-post: lugnasberget@gmail.com

Hemsida: lugnasberget.se