({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vänern Outdoor
Mariestad

Hållbar ekoturism på och omkring Vänern

Vänern Outdoor bedriver upplevelsebaserad ekoturism i och kring Vänern med utgångspunkt i Mariestad, i nordöstra Västergötland. Hyr en kajak och upptäck den storslagna naturen vid Vänern på egen hand eller följ med på en guidad flerdagarstur med bekvämt boende i egen hytt på den tvåmastade motorseglaren M/S Pärla.

Hållbar ekoturism

Hos Vänern Outdoor kan du hyra kajak eller SUP (Stand Up Paddleboard), gå på kurs, följa med på guidade turer, förlägga en kick-off med företaget eller hitta på något annorlunda med vännerna. Du kan också boka ett vandringspaket och upptäcka den trolska vildmarken i Tivedens nationalpark till fots. Vänern Outdoor har ett genomgående hållbarhetsperspektiv med målet att göra de ekologiska fotavtrycken så små som möjligt. Det märks på såväl transporter som på utrustning och matsäck.

Upplev EU:s största insjö

Vänern är en spännande sjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär. Här behöver du inte trängas, oro dig för brännmaneter eller tänka på att duscha av saltet när du badat. Ofta kan du hitta en helt egen strand eller ö att övernatta på. Vattnet är så rent att du kan dricka det direkt från sjön.

Följ med M/S Pärla

För dig som vill uppleva smultronställena bland Vänerns skärgårdar utan att behöva planera din egen rutt finns möjlighet att följa med M/S Pärla på en flerdagstur. Turen innefattar guidad kajakpaddling, segelturer, middagar och bekvämt boende i egen hytt.

Under sommaren kan du även följa med på dagsturer till Djurö och spendera en dag i den vildmarksliknande nationalparken. Ta dig bekvämt genom området under en guidad vandring där du får höra intressanta historier om svunna tider och har chans att se de skygga dovhjortarna.

Kontaktinformation

Vänern Outdoor

Skiffervägen 5

54231 Mariestad


Telefon: +46 735 81 82 82


E-post: info@vanernoutdoor.se

Hemsida: vanernoutdoor.se