({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

Välkommen till Meet the Locals

Vad är Meet the Locals?

Här samlar Turistrådet Västsverige organisationer, appar, facebookgrupper, webbsidor som alla har gemensamt att besökare och lokalbefolkningen kan träffas i olika former. På Meet the Locals hittar ni också individuella ”Locals” som direkt på sidan presenterar vilka de är och vad de gärna delar med sig till besökarna. Det är just delandet som är kärnan i  Meet the Locals. Alltifrån individer som delar sina intressen till initiativ där man kan minska resursanvändningen genom att dela eller låna. Till exempel samåkningstjänster där någon erbjuder skjuts från A till B eller delar med sig av sin frukt i trädgården. Du kan också packa lätt för det finns fantastiska kläder av svenska designers att hyra för kvällarna på stan. Eller varför inte välja att bo hemma hos någon och se hur ett privat hem kan se ut i vår del av världen. 

Hur går det till att få kontakt med en ”Local”?

Alla individuella ”Locals” som presenteras här har hittat till vår sida och själva beskrivit sina intressen och vilka de är. ”Locals” är privatpersoner som är nyfikna på människor och vill dela med sig av sin vardag och intressen. När du som besökare blir intresserad av att träffa en ”Local” kommer du att fylla i en liten enkät med frågor som vem du är och dina intressen. Du kan även inkludera en länk till din facebooksida. Turistrådet skickar vidare din information till den berörda personen. Om han/hon kan träffa dig blir du direkt kontaktad av honom eller henne. Turistrådet Västsverige har då gjort sitt och det upp till er att själva bestämma dag, tid och plats för ert möte. Om det utgår betalning sker det direkt till ”Local”.


Vad kan du förvänta dig av ditt mö
te med en ”Local” du hittat på Meet the Locals?

Egentligen ingenting. Det är en träff mellan två privatpersoner där det är ni tillsammans som ger förutsättningarna till en oförglömlig träff. En träff som kan öppna upp ögonen för nya kulturer, få en ny vän, få ny kunskap, ja, ge princip allt som förutsättningarna ger. En ”Local” engagerar sig helt av eget intresse och har inte ingått något avtal med Turistrådet Västsverige.

Kan något gå fel?

Möten mellan människor blir såklart inte alltid som man tänkt.

Men med gemensam respekt för varandra och en öppen dialog, kan det mesta lösas även om det inte blev som man tänkt sig. Eftersom Meet the Locals är en förmedlingssida kan vi inte ta något ansvar om någon part inte blir nöjd med mötet. 

Vad händer nu?

Börja med att klicka dig runt på meetthelocals.se och se vilka spännande möten i vardagen som du vill uppleva. Du kan läsa artiklar om möten som gjorts och kanske titta på tipsen om det är första gången du exempelvis samåker. Sedan är det bara att välja det du fastnar för.

Välkommen till Meet the Locals!

www.meetthelocals.se

 

”Ni som använder tjänsten ”Meet the Locals” träffas på eget ansvar och egen risk, och Turistrådet friskriver sig från allt ansvar för eventuella skador som kan drabba personer som träffas via ”Meet The Locals”. Du som turist eller du som boende i Göteborg har således inte rätt till någon form av ersättning från Turistrådet för skada som du drabbas av vid möte via ”Meet the Locals”.

Träffa Locals från Västsverige

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}