({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Västergötlands museum
Skara

Upptäck människans spännande historia

I hjärtat av ett rikt kulturlandskap ligger Västergötlands museum. Här finns över 10 000 år av landskapets unika historia gestaltad. Upplev medeltidens Skara, spana in de välbehållna bronsålderssköldarna, se den spännande utställningen om hur den kraftfulla inlandsisen har påverkat människan och möt Kata, kvinnan som härskade på storgården i Varnhem på 1000-talet.

Upptäck det historiska arvet

Västergötlands museum är ett kulturcentrum med en bred verksamhet. Museet har flera fasta utställningar, bland annat om Skara i medeltid, om Kata och hennes liv och maktställning i Varnhem under slutet av vikingatiden, tolkningar av Västergötlands forntid och Agnes de Frumeries livsverk. Museet inhyser även Sveriges äldsta möbel och bok.

 

Fikapaus framför den öppna spisen

Det är lätt att spendera många timmar bland museets intresseväckande utställningar. Det kan därför vara skönt med en fikapaus under besöket. Ta plats framför den öppna spisen med en kopp kaffe i handen och lyssna till den sprakande eldstaden. Du kan även köpa med något från museets butik.

Fornbyn bredvid museet

Granne med Västergötlands museum ligger Fornbyn där du kan vandra omkring bland ett tjugotal byggnader från 1800-talet och få en bild av hur det gamla bondesamhället såg ut. Under sommarhalvåret sjuder det av liv med många publika arrangemang i denna 1800-talsmiljö.

 

Västergötlands museum är en InfoPoint

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i närområdet? Västergötlands museum är en certifierad InfoPoint där du kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor kring besöksmål i området, samt hämta broschyrer och kartor.

Kontaktinformation

Västergötlands museum

Stadsträdgården

53223 Skara


Telefon: +46 511 260 00


E-post: info@vgmuseum.se

Hemsida: Till hemsida