({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Arena Skövde
Skövde

Bad, idrott och relax under samma tak

Musik, teater, sport, bowling, upplevelsebad, spa och relax, ja på Arena Skövde finns något för alla. Och det bästa av allt, det är alltid bra väder!

 

Arena Skövde är en multianläggning och mötesplats för alla generationer. Här kan du motionssimma, hoppa och plaska på upplevelsebadet eller bara ta det lugnt på relaxavdelningen Aqua Vitalis. Det är också en arena med plats för idrott på elitnivå samt internationella mästerskap, konserter, mässor, bowling och gym. Allt under samma tak.

Vattenäventyr för stora och små

Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i varma pooler? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på Arena Skövdes upplevelsebad, som flera år i rad blivit utsett till Sveriges bästa äventyrsbad av semestersajten Barnsemester. Här finns även en 25-metersbassäng för motionssim.

Bastu på Arena Skövde.

Avkoppling för kropp och själ

Vad sägs om avkopplande aktiviteter som till exempel varmpool, hamamsten, ångbastu, utomhusbassäng och upplevelseduschar? På relaxavdelning Aqua Vitalis är det lugnet som dominerar. Mitt i centrala Skövde hittar du denna oas, där du får tid att varva ner, njuta av god mat och umgås med dina vänner.

Passa också på att kliva in i värmen hos Aufgussbastun. Aufguss kommer från tyskan och den närmaste beskrivningen av ordet är "hälla på" eller "pågjutning". Och "häller på" är exakt vad bastuvärden gör under en aufgussittning, närmare bestämt underbart väldoftande eteriska oljor och vatten över heta stenar. Varje tisdag är det temadag. Under tema SKOG får du följa med till en lugn skogsglänta. Finn ditt inre lugn under temat HARMONI, eller upplev den starka kontrasten mellan mörker och eld under tema CARPENOCTEM. Den första tisdagen i månaden är det alltid tjej-tisdag. Bjud med väninnorna till en riktigt avkopplande dag mitt i veckan.

Fotograf: Nöjesarenan Skövde

Nöjesarena med mat och bowling

I markplan på Arena Skövde hittar du Nöjesarenan – restaurangen med nöje och sport för alla. Restaurangen och sportbaren tar 200 gäster och de moderna bowlingbanorna (interactive!) är mycket populära. Läs mer om Nöjesarenan.

Centralt beläget i Skövde

Skövde ligger i hjärtat av Västergötland och hit tar du dig enkelt med tåg från Göteborg på en timme och från Stockholm på två timmar. Det centrala läget, med tio minuters gångväg från Resecentrum och flera av stadens hotell gör Arena Skövde till en idealisk anläggning för olika arrangemang som exempelvis idrottsmästerskap, mässor, konferenser, konserter, årsstämmor och liknande evenemang.

Arena Skövde är en InfoPoint

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i närområdet? Arena Skövde är en certifierad InfoPoint där du kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor kring besöksmål i området, samt hämta broschyrer och kartor.

Du är alltid välkommen till Arena Skövde!

 

Kontaktinformation

Arena Skövde

Egnells väg 1

54140 Skövde


Telefon: +46 500 49 87 50


E-post: arenaskovde@skovde.se

Hemsida: arenaskovde.se/