({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

Billingejul

- berget kommer till stan

Den andra advent, 9-10 december, blir det utomhuskänsla på riktigt på torget när Billingen kommer ner till stan. Granris, stakmaskin och elcyklar, Skogsmulle, mat tillagad över öppen eld, tentipi-tält och ja, ni hör själva. Det blir mys i sann outdooranda när vårt vackra Billingen gör debut på Hertig Johans torg. 

Kom och häng med Älska Billingen-Martin som slagit upp sitt tentipitält på torget. Han lär er göra upp eld med tändstål och visar hur man kan äta lyxigt eller enkelt ute i naturen. 30K låter er testa elcyklar med vinterdäck och har på söndagen även med sig en stakmaskin som ger en realistisk känsla av skidåkning på snö. Missa inte heller att delta i olika friluftsaktiviteter med Skövde Scoutkår som finns på plats på torget under hela lördagen.  

Hur känns det att sitta på en snöskoter? Hur ser en snökanon ut på nära håll? Vad byggs i Billingens fritidsområde och hur kommer det att se ut? Det och mycket mer kan ni ta reda på under helgen när ni kommer kunna ta en titt på planerna för utvecklingen av Billingens fritidsområde. Snöskotern och snökanonen står endast på torget under lördagen, men information om Billingens utveckling finns på plats hela helgen. 

Följ de ljuvliga dofterna av mat över torget och ni hittar snart SM-vinnaren i utomhusmatlagning, Karl-Johan Beckman. Med honom kan ni prata mat eller bara titta när han över öppen eld lagar sin vinnarmeny från SM i utomhusmatlagning som avgjordes på Billingen i september tidigare i höstas.

 

För barnen
Låt barnen testa skidåkning på vårt vädersäkrade skidspår! Sveriges första längdskidspår i plast. IF Hagen och IFK Skövde hjälper er under helgen med tips och att ta på utrustning. Ni behöver inte ta med några egna skidor, utrustning från Fritidsbanken finns att låna på plats. Skidspåret är 100 meter, låt barnen åka så många varv de orkar. För varje varv de åker skänks 1 kr till Barncancerfonden Västra. 

På söndagen kl. 13.00 får Hertig Johans torg besök av Skogsmulle som träffar barnen och delar ut en liten present (först till kvarn). Ni får även mer information om Skogsmulleriket som växer fram uppe på Billingen. 

Konferencier för helgen är Andreas Ljung från Cesarskôj. 

Program

Här finner du programmet för Billingejul - berget kommer till stan

Öppettider

Lördag 9 december 10.00-16.00
Söndag 10 december 12.00-16.00

Fri entré!

Flera aktörer kommer att finnas på plats under helgen. Vi ses när Billingen kommer till stan!

Jul i vårt hus

Samtidigt som Billingejul pågår på Hertig Johans torg så öppnar GöteborgsOperans Skövdescen upp sina dörrar och bjuder in till "Jul i vårt hus". Det bjuds på scenkonst för alla åldrar, en konsert med artister från GöteborgsOperan och Sång och musikworkshop för de mindre. Ett trevligt julfirande för hela familjen som inte får missas! Läs mer om Jul i vårt hus.  Följ de röda kryssen från Hertig Johans torg för att hitta till "Jul i vårt hus". 

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}