({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

Besöksmål du inte får missa

Här hittar du några av de unika sevärdheter du inte får missa när du besöker södra Bohuslän.

Skulptur i Pilane

Djur, natur och skulptur - bland mångtusenåriga fornlämningar och fritt betande får hittar ni skulpturer i världsklass! Pilane har gjort internationell succé och är utsedd till en av Europas 10 bästa skulpturparker av Brittiska The Guardian. Ett av världens största och vackraste konstverk, den 14 meter höga skulpturen ANNA, av spanske konstnären Jaume Plensa, tronar högt uppe på berget. Verket har gett Bohuslän ett nytt landmärke och kan ses från Marstrand i söder till Skaftö i norr. Pilane är naturens egen konsthall med en mix av upplevelser som passar alla åldrar. Här får ni milsvid utsikt över den bohuslänska arkipelagen och det omgivande kulturlandskapet med spännande verk av internationella konstnärer. Ta med egen fikakorg och slå er ned i gräset eller besök gårdscaféet

Fotograf: 

Nordiska Akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet på randen till havet och med klippnatur tätt inpå, är en mötesplats där människor inspireras genom konst, målarverkstäder, mat, kultur och lärande. Här finns något för varje sinne att upptäcka. Alldeles utanför museidörren finns badstranden med skyddad sandvik, hopptorn och bryggor för krabbfiske, medan konsten väntar helt nära.

I sommar visas en jubileumsutställning med verk av Arne Isacsson (1917-2010). Han var en stor akvarellist som inspirerades djupt av naturen, särskilt Bohusläns landskap. Han studerade ljusets vandring genom årstiderna, hur kulörer och nyanser skiftade över klipporna och havet. Arne Isacsson arbetade mestadels med klassiska kvarellmåleri, men utforskade och experimenterade ständigt akvarellens möjligheter. Hans pedagogiska gärning har gett avtryck och kunskaper som lever vidare i böcker, metoder och konstnärer som förvaltar hans arv. 1944 grundade han Gerlesborgsskolan och var även en av initiativtagarna till att skapa ett nordiskt centrum för akvarellkonsten, det som kom att bli Nordiska Akvarellmuseet. Under sommaren hyllas akvarellen ur olika perspektiv i kurser och verkstäder med utgångspunkt i pigment, vatten och papper.

 

Bohus fästning

Som ett ståtligt signum för Kungälv står Bohus fästning högst upp på en klippö. En mäktig syn som inte går att missa oavsett vilket väderstreck man kommer ifrån och en strategisk placering för bevakning av gränslandet genom historien.

Fotograf: 

 

Sundsby Säteri

Säteriet har en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då den mäktiga Margareta Hvitfeldt bodde här med sin familj. Här finns även en prunkande köksträdgård, vandringsleder bland säregen natur, grottor och ovanliga fjärilar. Avsluta med en kopp kaffe och något hembakt på gårdscaféet.

Fotograf: 

Carlstens fästning och Marstrand

På avstånd ser man siluetten av Carlstens fästning från havets alla riktningar när man närmar sig Marstrandsön. Kungen Carl X Gustav gav order om att bygga fästningen när Marstrand blev svenskt 1658, 200 år senare stod den klar. En fängslande helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Fotograf: 

 

Strandverket

Konsthallen på Marstrand är inrymd i en mäktig försvarsanläggning från 1800-talet vid öns södra hamninlopp. Här visas samtidskonst av högsta internationella klass inom fotografi, skulptur, måleri och digital konst.

Fotograf: 

 

Den bilfria ön Käringön

Långt ut i havsbandet, ligger Käringön. Mäktiga vyer mot havet och Måseskär står i kontrast mot det ombonade gyttret av trähus och gångvägarna runt ön.

För fler bilfria öar >>

Fotograf: 

Vandringsleden på Dyrön

Runt den bilfria ön Dyrön slingrar sig den 5 km långa vandringsleden i skiftande natur. Dyröleden är bergig med trappor, broar och räcken. Utsikten över Marstrandsfjorden är betagande. Längs leden finns informationstavlor och flera utsiktsplatser och bord med bänkar. Har ni tur så stöter ni på Mufflonfår som lever vilt på ön. Kombinera vandringen med ett bastubad med fantastisk utsikt över havet. Bastun bokas på dyron.se

Fotograf: 

 

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}