({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

8 besöksmål du inte får missa

Här hittar du några av de unika sevärdheter du inte får missa när du besöker södra Bohuslän.

Skulptur i Pilane - djur, natur och skulptur

Bland mångtusenåriga fornlämningar och fritt betande får hittar ni skulpturer i världsklass! Pilane har gjort internationell succé och är utsedd till en av Europas 10 bästa skulpturparker av Brittiska The Guardian. Ett av världens största och vackraste konstverk, den 14 meter höga skulpturen ANNA, av spanske konstnären Jaume Plensa, tronar högt uppe på berget.

Pilane är naturens egen konsthall med en mix av upplevelser som passar alla åldrar. Här får ni milsvid utsikt över den bohuslänska arkipelagen och det omgivande kulturlandskapet med spännande verk av internationella konstnärer. Ta med egen fikakorg och slå er ned i gräset.

Skulpturparken är öppen maj-september.

Fotograf: 

Nordiska Akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet på randen till havet och med klippnatur tätt inpå, är en mötesplats där människor inspireras genom konst, målarverkstäder, mat, kultur och lärande. Här finns något för varje sinne att upptäcka. Alldeles utanför museidörren finns badstranden med skyddad sandvik, hopptorn och bryggor för krabbfiske, medan konsten väntar helt nära.

Aktuell utställning, Japan – Spirits of Nature  24.9 2017 – 28.1 2018

Bohus fästning

Där Göta älv delar sig ligger den mäktiga ruinen av Bohus fästning, som fram till 1658 var Norges sydligaste utpost. Titta gärna ner i den medeltida fängelsehålan eller fundera över den 22 meter djupa brunnen rakt ner i berget, vilken tillverkades genom straffångars omänskliga slit under tretton år.

Bohus fästning erbjuder ett rikt utbud för dagsbesökare, med dagliga guidningar för både barn och vuxna under högsäsong. Vid ditt besök är du välkommen att pröva någon av flottarna i dammen eller sätta dig bekvämt i en tron och ta en imponerande selfie.

 

Fotograf: 

Sundsby Säteri 

På Sundsby säteriet finns mycket att upptäcka, både inom natur och kultur. Sundsby bjuder på en spännande och intressant historia med flera vandrinsleder och ett vackert parklandskap. Här finns också en utställning som tar dig tillbaka till 1600-talet, Margareta Huitfeldt och säteriets historia, naturlekpark för barnen, en prunkande köksträdgård och mycket mer.

Avsluta med en kopp kaffe och något hembakt på gårdscaféet.

Fotograf: 

Carlstens fästning och Marstrand

På avstånd ser man siluetten av Carlstens fästning från havets alla riktningar när man närmar sig Marstrandsön. Kungen Carl X Gustav gav order om att bygga fästningen när Marstrand blev svenskt 1658, 200 år senare stod den klar. En fängslande helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Fotograf: 

 

Strandverket Konsthall - samtidskonst bakom gamla murar

Strandverket Konsthall är inhyst i en mäktig försvarsanläggning i sten som byggdes i mitten av 1800-talet och var tänkt att skydda Marstrandsborna från dansken. I dag välkomnas alla med öppna famnen. Här skapas möten inom konstens bredd och djup, mellan det förevigade och det förgängliga, olika genrer och framförallt mellan människor som besöker Strandverket. Det finns även en skulpturpark på borggården innanför murarna.

Strandverket har också en Bistro där man kan fika samt en butik med utställningskataloger, affischer, konstböcker och ett urval handplockade designföremål från småskaliga serier.

Strandverket öppnar åter 24 mars 2018

Fotograf: 

 

Den bilfria ön Käringön

Långt ut i havsbandet, ligger Käringön. Mäktiga vyer mot havet och Måseskär står i kontrast mot det ombonade gyttret av trähus och gångvägarna runt ön.

För fler bilfria öar >>

Fotograf: 

Vandringsleden på Dyrön

Runt den bilfria ön Dyrön slingrar sig den 5 km långa vandringsleden i skiftande natur. Dyröleden är bergig med trappor, broar och räcken. Utsikten över Marstrandsfjorden är betagande. Kombinera vandringen med ett bastubad med fantastisk utsikt över havet.

Fotograf: 

 

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}