({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Roger Borgelid

Väderöarnas Värdshus & Konferens
Väderöarna

Trivsamt boende på en av Sveriges västligaste ögrupper

Långt ute i havet, utanför Fjällbacka i Bohuslän, finner du Väderöarna. Denna vackert karga ögrupp huserar Väderöarnas Värdshus & Konferens, en fascinerande plats där du bor i de gamla lotsfamiljernas varsamt renoverade hus. Här kan du vila upp dig, vandra, fiska hummer och njuta av god mat året runt.

Boende i skärgårdsidyll

Väderöarna ligger som en västlig utpost i Bohusläns skärgård. Bortom öarna öppnar sig en obruten horisont. Här bodde förr de skickligaste och mest erfarna lotsarna med sina familjer. Sedan dess har platsen omvandlats till ett trivsamt boende med utsikt över det storslagna havet.

Levande lotshistoria

Njut av den fridfulla tillvaron och känslan av att vara på en öde ö. Gå längs den fina vandringsleden eller följ med på en guidad tur och lär dig mer om lotshistorien. Här finns också möjlighet att följa med den lilla fiskebåten Wilma ut på havet för att fiska hummer och makrill. När du kommer tillbaka kan du värma dig i den vedeldade granitbastun eller i någon av badtunnorna.

Mat som följer årstiderna

När det är dags för middag väntar ett kök som följer havets, vädrets och årstidernas växlingar. Restaurangen ingår i nätverket Smaka på Västsverige. Nätverket samlar restauranger och caféer som i nära samarbete med lokala producenter erbjuder västsvenska matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror.

Kontaktinformation

Väderöarnas Värdshus

Väderöarna

45740 Fjällbacka


Telefon: +46 525 320 01


E-post: info@vaderoarna.com

Hemsida: vaderoarna.com