({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

  • Fotograf: 

Bokenäset - en pärla i Bohusläns mitt

Mörkgröna bokskogar och barrskogsdoft, kulturlandskap med fornminnen och blågråa klippor vid fjordens kant - Bokenäset är Bohuslän i ett nötskal. Utforska spår efter svunna tider medan du njuter av naturens dramatiska föränderlighet eller unna dig en stunds välförtjänt avkoppling vid strandkanten. Bokenäset bjuder på såväl kontraster som harmoni.

Lokala sägner förtäljer att det var just från Havstensklippan - som från 119 m.ö.h. stupar brant ner i Havstensfjorden - som Oden skickade ut sina korpar Hugin och Munin på spaning. Hur det än ligger till med den saken så är klippan väl värd ett besök - att stå längst upp, men vinden i håret och solen i ansiktet är som balsam för själen.

Nedanför - på Hafstens Resort - kan du lyxa till det med spabehandlingar och bubbelpool, eller hyra kajak och kanot. Du kan boka ridturer och trampa trampbåt, bada i tunna eller åka vattenrutschbana. Hafsten erbjuder camping och stugor, pub, restauranger och mängder av aktiviteter. Under sommarmånaderna bjuds det också på trubadurkvällar på uteserveringen.

Vill du uppleva Bokenäset till fots eller från cykelsadeln, finns det vandringsleder och cykelvägar runt om i bygden. Kanske väljer du att ta en tur till Bokenäs gamla kyrka - en medeltida gråstenskyrka med anor från 1100-talet, vapenhus från 1600-talet och välbevarade detaljer från 1700-talet, såväl in- som utvändigt. En av Bohusläns bäst bevarade medeltidskyrkor, väl värd ett besök. 

Är du sugen på shopping med lantlig charm? Då besöker du med fördel Två Fröknars härliga inredningsbutik, där Eva-Lena och Lillemor har fyllt ett magasin med det allra senaste inom inredningsdetaljer. Bredvid hittar du Stallgården som är en krog, kafé och ett skafferi. Här njuter du av och handlar hembakat, närproducerat och av fantastisk god mat. 

Båtmuséet på Bassholmen stoltserar med en skön samling allmogebåtar och under sommarmånaderna bjuds det på allehands aktiviteter i omgivningarna. Bassholmen är värt ett besök i sig, där det ligger, skyddat från havet med omgivet av strömmande vatten. Med ljuvliga miljöer för vandring och fågelskåderi är det ett mycket populärt utflyktsmål i trakten. Under sommarmånaderna anordnar Skärgårdsbåtarna dagskryssningar till Bassholmen. Turerna avgår från Uddevalla centrum. 

Vilken del av Bokenäset du än väljer at besöka är du hav och natur nära. Här finns upplevelser för alla sinnen - en pärla i Bohusläns mitt.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}