({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Årås Säteri & Trädgårdar
Ulricehamn

En oas vid ån Tidan

Välkommen att besöka Årås Säteri & Trädgårdar, en oas vackert belägen vid ån Tidan. I de pittoreskt inredda rummen somnar du gott efter en dag fylld av äventyr. Hit kan du komma för att njuta av lugnet eller ge dig ut på vandringslederna, spela golf eller besöka skidanläggningarna i området.

Pittoreskt vandrarhem

Årås Kvarn uppfördes omkring 1930 och de två byggnaderna som användes som vandrarhem beboddes under drifttiden av kvarnens mjölnare och maskinist. Idag är Årås Säteri & Trädgårdar ett pittoreskt vandrarhemmet inrett med åtta rum, kök för självhushåll samt samlingsrum. I intilliggande Drängstugan finns ytterligare fyra dubbelrum. Vid ån finns en grillkåta som kan användas av gäster. Under vackra sommardagar kan du dessutom utmana vänner och familj i boule på en av de två kvalitetsbanorna. Det finns även kaféverksamhet i kvarnen under sommaren. 

Röd byggnad.

Trädgård och park

Säteriets vackra trädgård och park är i ständig utveckling. På våren anläggs en köksträdgård i historisk anda, och parken utvecklas hela tiden med vackra fruktträd, buskar och blommor. Under sommaren erbjuds det självplock av blommor och när hösten närmar sig så är det dags för skördefest. Trädgården är öppen för allmänheten att promenera runt i så länge du tar hänsyn till de gäster som har hyrt in sig på området. Här kan du njuta av historiens vingslag och förtrollande grönska.

Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

Naturupplevelser

Gillar du att vara ute i naturen rekommenderas en vandring på den natursköna Vildmarksleden som startar och slutar vid Årås Kvarn. Du kan även hyra cykel och ge dig ut på en längre cykeltur i området där de prisbelönta Änglagård-filmerna är inspelade. Passa även på att ta ett svalkande dopp i den vackra sjön Jogen, vid Varpaledets badplats. Vintertid kan du njuta av snön i det alpina skidcentret i Knaggebo eller på Ski Bike Hike.

Historiska äventyr

I Årås Kvarns närhet finns det mycket att göra för dig som är intresserad av historia. Utforska närområdets många fornminnen och kyrkoruiner. Passa även på att besöka familjevänliga Ekehagens Forntidsby.

 

Kontaktinformation

Årås Säteri & Trädgårdar

Årås 112 Kölingared

52375 Dalum


Telefon: +46 723 29 11 51


E-post: info@arassateri.se

Hemsida: arassateri.se