({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: 

Evenemang kring cykel- och vandring i Sjuhärad

I Sjuhärad finns det många intressanta och roliga evenemang inom vandring och cykling. Boka redan nu in helgen den 2:a och 3:e september då Cykel- och vandringsfestivalen hålls för fjärde året i rad med en mängd olika aktiviteter och arrangemang kring leder i Sjuhärad. Ett annat stort evenemang är (X)Sites längs Sjuhäradsrundan. Det innebär att ett antal konstnärer kommer ta plats längs cykelleden under sommaren i Ulricehamn, Tranemos och Svenljungas kommuner med intressant platsspecifik konst. Läs mer om fler evenemang i listan nedan som uppdateras löpande.

Juli

2 juli Botanisk vandring vid Ramhulta, Västkuststiftelsen, Marks kommun. Läs mer här (s.23)

6 juli – Torpvandring vid St Mollungen, Herrljunga kommun Läs mer här (s.15).

 

Augusti

11 – 13 augusti – Världscupscykling och motionsloppet Velofondo, Vårgårda kommun. Läs mer om Velofondo här samt damernas världscup här.

27 augusti – Åsunden runt – gå, cykla eller spring för att samla in pengar till cancerforskning. Läs mer här.

 

Aug – Okt - (X)Sites längs Sjuhäradsrundan

Ett konstprojekt med temporär offentlig konst längst Sjuhäradsrundan arrangerat av Konstnärscentrum väst. Under sommaren 2017 kommer ett antal konstnärer att ta plats i landskapen efter cykelleden i Ulricehamns, Tranemos och Svenljungas kommuner och skapa platsspecifika konstverk. Platsspecifik konst innebär att konstnären tar en plats i anspråk, så att både det konstnären gör på platsen och platsen blir konstverket. Under juli arbetar konstnärerna i landskapen följt av utställning augusti - oktober. Projektet är ett flerårigt initiativ med start 2017 i samarbete med Sjuhärads kommunalförbund, Kommunerna Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, GIBCA Extended, Konstitutet. länk: http://www.landart.se/index.php/LandartProjekt/xsites-sjuhaerad/

 

September

2 – 3 september – Cykel- och vandringsfestivalen i Sjuhärad

På ett flertal platser runt om i Sjuhärad så kommer lokala föreningar att anordna aktiviteter och arrangemang kring lederna, både för vandrare och cyklister. Uppdaterad information om aktiviteterna kommer längre fram. Läs mer här.

 

Återkommande evenemang

STF Borås arrangerar onsdagsvandringar runtomkring Borås. Läs mer här.

Vandringsgruppen - Senderismo

Tänker du att du kanske skulle vilja ut och vandra oftare? Du kanske vill ut och vandra tillsammans med andra, men inte själv? Vill du göra några nya bekantskaper? Då kan vi tipsa om vandringsgruppen ”Senderismo – vandringsgruppen för dig i Ulricehamnsbygden”. Vanligtvis går de runt 10 km, fikar och har det trevligt. Välkommen att gå med!

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}