({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

 • Fotograf: Jonas Ingman

Bo i ett glashus vid Dalslands Aktiviteter

De glashus som kanske har vackrast utsikt ligger i närheten av Dalslands Aktiviteters upplevelsecenter. Bo på en egen udde en bit ovanför sjön Iväg och spendera dagarna med att vandra i skogen, paddla kajak och hälsa på älgar.

 

Naturnära äventyr väntar varje dag

Dalslands Aktiviteter, i Bengtsfors kommun, är det ultimata upplevelsecentret för dig som vill utforska skogen och sjöarna med äventyrslysten blick. Här finns ett glashus, placerat på en klippa intill sjön med det passande namnet Iväg. Från sängkanten vid glashuset är det nämligen lätt att drömma sig iväg – bara låt blicken vandra över sjön och skogarna, och låt alla tankar på vardagsstress försvinna bort.

Du bor på en egen udde en bit ovanför vattennivån, omkring 800 meter från Dalslands Aktiviteters restaurang och upplevelsecenter. Som närmaste granne har du ett gäng tipitält ett stenkast bort, i övrigt är de två glashusen väl avskilda från omvärlden. Varför inte starta dagen med att ta roddbåten ut på en fisketur i gryningsljuset?

Fotograf: Jonas Ingman

Förutom att njuta av den fridfulla naturen och den spektakulära utsikten över både sjö och skog, finns möjlighet att boka diverse aktiviteter. Här kan du testa kajakpaddling eller guldvaskning i Stenebyälven, ta en tur på hästryggen eller göra ett besök till älgparken och hälsa på skogens konung. Det går också att få en guidad skogstur och lära sig att följa djurens spår och göra upp eld utan tändstickor, samt testa på den anrika grenen bågskytte.

Läs mer och boka

 

 

 

Praktisk information och pris

När du anländer till Dalslands Aktiviteter blir du välkomnad av en guide. Över en kopp kaffe med tilltugg får du information om vad som väntar de närmaste dagarna. Därefter tar ni er till glashusen (som ligger 800 meter ifrån upplevelsecentret). Väl på plats går ni igenom hur allt fungerar, med utedass, eldplats, roddbåt, badplats med mera.

I grundpaketet ingår:

 • 72 timmars vistelse (alltså tre dygn) i ett av de unika glashuset
 • 160 cm bred säng
 • Ryggsäck med sittunderlag, besticklådor, kniv och tändstål, tändstickor, vattenflaska, pannlampa, ficklampa, first aid kit, myggstift och en broschyr om Dalslands Aktiviteter
 • Korg med extra filt, ficklampa, solcellsladdare, vatten, glas, karta och turistbroschyr om Dalsland
 • Tillgång till roddbåt och två fiskespön
 • Badplats i närheten av glashuset
 • Eldplats för mysiga grillkvällar
 • Utedass nära glashuset
 • Tillgång till toalett och dusch i upplevelsecentret (800 meter bort)

Följande måltider ingår:

 • Välkomstfika
 • Tre frukostkit som levereras till glashuset
 • Två luncher som serveras i matsalen vid upplevelsecentret
 • Tre middagar – välj om du vill äta i matsalen eller ta med maten till glashuset och ordna en egen grillmiddag.

Pris:

Grundpaketet (72 timmar) kostar 6695 SEK/person vid singelbokning och 3995 SEK/person för två personer.

Ps. Det går att boka övernattning endast en natt för 2500 SEK/glashus (då ingår boende och frukost).

Tillägg:

 • Guide för fisketurer, vandring, paddling eller bäversafari (1350 SEK/halvdag eller 350 SEK/timme).
 • Vildmarkskunskap – lär dig att göra upp eld utomhus. Snida till användbara verktyg från skogens material, lär dig och växter och djur, hur du navigerar i naturen och följer djurspår. Aktiviteten tar omkring tre timmar (1600 SEK/grupp).
 • Ridtur – guidad tur på hästryggen, allt ifrån en timme till heldag (från 400 kr/person).
 • Bågskytte – en avslappnande aktivitet som fokuserar på andningskontroll, hållning och hur bågskytte fungerar (300 SEK/person för en timmes lektion).
 • Guldvaskning – sök efter guld i Stenebyälven. I upplevelsecentrets reception får du den utrustning du behöver och information om hur man vaskar guld. Aktiviteten pågår cirka 2–3 timmar (200 SEK/person).
 • Paddla kajak – Ta dig an Stenebyälvens natursköna paddelvatten under en tre timmar lång kajaktur. Paddlingen sker längs en 9 kilometer lång sträcka nedströms, med en hel del naturliga hinder att navigera förbi. (500 SEK/person, inklusive utrustning och transport tillbaka till upplevelsecentret).

 

Fotograf: Jonas Ingman

 

 

 

Varför just glashus?

Glashusen är ritade av Jeanna Berger, dotter till Henriksholms ägare Staffan och Maria Berger, med målet att ta besökaren närmare naturen. Formspråket är avskalat, funktionellt och materialet kommer från lokala leverantörer. Läs mer om Jeannas tanke bakom glashusen.

Hitta till glashusen

Glashusen ligger i Dalsland, i Västsverige. Här finns information om hur du enklast tar dig hit.

Olika platser – olika upplevelser

Glashusen är placerade på lite olika platser i Dalsland, vilket gör att upplevelsen skiljer sig åt beroende på vilket glashus du väljer att bo i. Läs mer om de olika glashusen här.