({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Sex annorlunda boenden i Västsverige

Aktiviteter, upplevelser och sevärdheter i all ära – men ingenting piggar upp lika mycket som ett riktigt unikt boende. Här kommer tips på sex stycken västsvenska platser där boendet i sig är en upplevelse värd att minnas.

Glashusen i Dalsland

Inför projektet 72 Hour Cabin byggdes fem glashus, med design, virke och byggkraft från lokala aktörer. Husen placerades på pelare på ön Henriksholm, vid Ånimskog. Nu finns även glashus tillgängliga vid Baldersnäs Herrgård och hos Dalslands Aktiviteter, nära Dals Långed. En vistelse i något av glashusen är det bästa receptet för att stress och vardagskrav ska begravas djupt ner i den dalsländska vildmarken. Formmässigt har glashusen inspirerats av de dalsländska ladorna men med tak och långsidor av glas som förser besökaren med fantastisk utsikt över skogar och sjöar. Avkoppling och njutning för alla sinnen har aldrig varit mer verklig än i de dalsländska glashusen.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Lådfabriken, Edshultshall

Redan när du anländer till Lådfabriken pekar exteriören på att detta är ett boende som skiljer sig från mängden. Huset, som ligger på klipporna endast 30 meter från Skageraks strand, användes en gång i tiden som fisklådefabrik där träbåtar och fisklådor tillverkades. 2008 köpte Johan Buskqvist och Marcel van der Eng fastigheten och de lät sannerligen kreativiteten flöda. Tillsammans har de inrett varje hotellrum på ett individuellt vis med färg, form och design som de viktigaste byggstenarna.

Fotograf: Roger Borgelid

Trädhotellen Islanna, Falköping

Inte ens i sin vildaste fantasi kunde Anne-Charlotte och Bo Ottosson ana att så många människor ville bo i ett träd. Deras vision om att skapa ett hotell bland ekarnas grönskande trädkronor har utmynnat i de två trädhusen Andrum och Sjunde Himlen. Med inspiration från sekelskiftesbyggnader lockar hotellet sina gäster till stillsamhet, kryddat med en touch av adrenalin. Du bor trots allt 6,5 meter ovanför marken! På morgonen hissas frukostkorgen upp fylld med ekologiska godsaker och hällbakat bröd. Inte långt från trädhotellet kan du varje år se tusentals lekfulla tranor dansa in våren vid Hornborgasjön.

Fotograf: press

Upperud 9:9, Åsensbruk

Om du kunde resa tillbaka hundra år i tiden och fråga arbetarna, som då skötte spannmålslagren på Upperud, om de trodde att folk från både när och fjärran skulle åka dit för att bo i silolokalerna, skulle de nog tycka att du vore tokig. Faktum kvarstår, idag har det gamla spannmålslagret Upperud 9:9 förvandlats till ett unikt hotell med modernt designade rum infogade i den gamla lagerstrukturen. Franska balkonger och högt i tak ger rummen en ljus och rymlig känsla. Kanske hittar du ett vetekorn eller två i springorna från tiden då silofacken fylldes av traktens spannmål.

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Flytande hotellet Salt & Sill, Tjörn

Det finns hotell med havsutsikt och det finns hotell som ligger i anslutning till havet. Sedan finns det Salt & Sill. Som Sveriges första flytande hotell stoltserar Salt & Sill med en nästan overklig närhet till havet. Här äter och andas du hav hela dagen, badar direkt utanför rummet och kopplar av i den flytande bastubåten. När natten kryper på somnar du till vågornas stillsamma kluckande i moderna rum som präglas av skandinavisk enkelhet. Du hittar hotellet längst ut på Klädesholmen, i folkmun kanske mera känd som ”sillön”.

Wrågården (Älghotellet), Falköping

Att skogens konung, älgen, är ett stort och ståtligt djur skulle nog de flesta hålla med om. Tyvärr får inte alla chansen att uppleva detta praktfulla djur på grund av dess skygghet. På Wrågården ges du emellertid möjlighet att komma närmare älgarna, riktigt nära. Ja, till och med så pass nära att du bor inne i en älg! Konstnären Sören Niklasson har med hjälp av sin motorsåg skapat ett, minst sagt, udda boende utformat som en stor älg. Älgstugan, med sina spännande detaljer, är placerad mitt i Wrågårdens älg- och dovhjortspark, vilket gör att du vaknar och kan kliva ut på träverandan mitt i de mäktiga djurens rike!

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild