({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Joachim Nywall

Upptäck Fall och Sluss med cykel

Välkommen att upptäcka Fall- och slussområdet med cykel. Du kan enkelt ta dig från centrum till fallen, slussarna och Innovatum på bra vägar.

Ta cykeln till Fall och Sluss

Om du har med dig cykeln under ditt besök till Trollhättan eller lånat en från ditt hotell så rekommenderar vi på turistbyrån dig att ta en dag att upptäcka Fall- och slussområdet med cykel. Du kan enkelt ta dig från centrum ner till fallen, slussarna och Innovatum på bra vägar för cykel. Det går en cykelväg längs Drottninggatan hela vägen från Resecentrum till Innovatum och fram till slussområdet på östra sidan av Göta älv. Du kan också hoppa på Västgötaleden som går hela vägen från Spikön, öarna mitt i Göta älv i höjd med centrum ner till slussområdet.

Du kan också använda cykeln för att hitta andra populära platser i området så som Forngården i Strömslund och Kopparklinten i Älvrummet, cykla bara över Oscarsbron och upp för Landbergsliden. 

Luftpump

Behöver din cykel lite extra luft i däcken så finns en luftpump mitt emot N3 på Innovatum District. Hitta på Google Maps.

Cykelkarta över Trollhättan

Om du vill veta mer om cykelvägar och cykelleder i Trollhättan så besök vår sida för cykling i Trollhättan. Här kan du också ladda ner en cykelkarta över Trollhättan som visar bra cykelvägar, platser för luftpumpar och cykelleder som passerar stan. Läs mer och se kartan här.

Hyr cyklar via Trollhättans cykelpool

Har du inte en egen cykel med dig när du besöker Trollhättans Fall- och slussområde? Inga problem! Du kan hyra cyklar via Trollhättans cykelpool och upptäcka området. På fyra platser i Trollhättan finns cykelställ med cykelpoolcyklar; vid Resecentrum, på Kungsgatan, vid Högskolan Väst och i Innovatum District. 

På dessa platser kan du enkelt med hjälp av en app hyra cyklar. Du kan sedan stanna, låsa och låsa upp din cykel när och var du vill och sedan avsluta hyran genom att lämna cykeln vid någon av platserna där cykelställen finns. 

Läs mer om Trollhättans cykelpool här