Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Alingsås Turistbyrå - vi finns i muséet

    Overlay over image

    Fotograf: Hanna Ahlström

Välkommen till oss!

Vi finns alltid på telefon, mejl, Facebook och Instagram. Kontakta oss om du behöver tips inför din vistelse här i Alingsås. Den här webbplatsen är också en guide till dig som söker information om...

Turistbyrå

Turistbyrån hittar du i bottenplanet på Alingsås museum, centralt i staden vid Lilla torget. Vi har öppet mån-fre mellan 13-16. Vid större evenemang och under högsäsong utökar vi öppettiderna.

Skriv till oss på Facebook!

På facebook kan du kommunicera med oss på ett enkelt och personligt sätt. I vår chatt svarar vi på alla sorters frågor, alltifrån boendetips till evenemang. Vi vill gärna hjälpa dig så skriv till oss...

Uppdaterad Instagram

Vi uppdaterar vår Instagram flera gånger i veckan med fina bilder på platser och natur i vår kommun. Häng med oss så lovar vi att inspirera dig! Man kan även ställa frågor via meddelandefunktionen.

Boka din egna guide

Alingsås Turistinformation har sedan lång tid tillbaka ett upparbetat guidenätverk som vi är mycket stolta över. Boka en fikavandringsguide, en stadsvandringsguide, en bussguide eller varför inte en egen kaféguide för att just ert arrangemang ska bli så uppskattat som möjligt.

Personalen tipsar!

Ibland kan det vara svårt att sortera i djungeln av all information. Vi har därför valt att samla alla våra artiklar, guider, tips som vi på Alingsås Turistinformation skriver på den här sidan. T.ex "Alingsåsklassikern" och "Stadsvandring på egen hand". Hoppas ni hittar något ni gillar och att ni kommer trivas i Alingsås!

10 besöksmål man inte får missa

I Alingsås har vi mycket man kan uppleva. Vi har listat 10 besöksmål du inte får missa när du är och besöker oss.

Läs vår turistbroschyr online

Vår turistbroschyr är fylld med information om Alingsås. Här finns tips på aktiviteter, evenemang, restauranger, kaféer och mycket mer. Från och med 2018 kan man läsa broschyren online.