Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
 • Kajak i Gerdsken

  Fotograf: Robert Kovacevic

7 tips på utomhusaktiviteter i Alingsås

Med stigande temperaturer och längre dagar känns det inte lika svårt att lämna hemmet och spendera mer tid utomhus. Här listar vi tips och inspiration på härliga utomhusaktiviteter i Alingsås!

 

 1. Strosa runt bland butiker och caféer i den mysiga stadskärnan
  Med sina kullerstensgator, unika butiker och stora utbud av caféer är Alingsås stadskärna en självklar plats att utforska. Under våren fylls gatorna av uteserveringar, från de mysiga  innergårdarna hörs ett sorl och den ljuvliga stämningen sprids i takt med vårens föroppningar. Under våren har även de populära Fikavandringarna premiär.

 2. Vandra i storlslagen natur
  Alingsås ligger inbäddad bland skog och sjöar, vilket gör området uppskattat bland vandringsintresserade. Det finns leder i varierad svårighetsgrad för att passa både nybörjaren så väl som den erfarne vandraren. En av flera uppskattade leder är Gotaleden, vilken sträcker sig mellan Göteborg och Alingsås med 9 etapper längsmed vägen. 

  Gotaleden

   

 3. Besök Nolhaga-området med park, slott, djurpark, lekplats och discgolf
  I området runt Nolhaga kan du bland annat besöka Nolhaga slott och ta del av pågående utställningar och slå dig ner för en lättare fikapaus. Slottet omsluts av en park där det finns spännande konst, i form av LandArt, att upptäcka. I området finns även möjlighet att spela discgolf, besöka den stora lekplatsen och säga hej till djuren på Barnens Lantgård.

 4. Handla lokalt från gårdsbutiker
  För den som vill ta del av närodlade råvaror och produkter finns ett stort urval av gårdsbutiker i och runt om Alingsås. Här kan du se en lista på gårdsbutiker att besöka. 

 5. Spela golf
  I Alingsås finns en fin golfbana med 18 hål som är designad för medelgolfaren men passar de flesta typer av golfare. Gå ett varv, öva tenik på klubbens driving ranch, finlira på en av de tre puttinggreenerna eller ställ in siktet från övningsbunkern. På Alingsås golfklubb finns även en restaurang där du kan ladda baterierna inför eller efter golfandet.

  Alingsås golfklubb 6. Skåda stadens offentliga konst 
  I Alingsås finns konst på flera olika platser. Under våren kommer du bland annat ha möjlighet att ta del av stadens offentliga konst på cykel genom konceptet Konst på hjul! Spännande va? 

 7. Paddla i rogivande miljöer
  Att paddla i Alingsås med omnejd är populärt bland både lokalbefolkning och turister. Det finns flera olika sjöar, åar och vattendrag att välja bland. Mjörn är den största sjön i Alingsås och stoltserar även med att ha den näst största skärgården i länet. 

Välkommen att uppleva våren i Alingsås!