({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Boka en guidad tur i alingsås

  • 14 nov, 2017
  • Alingsås Turistbyrå

Alingsås Turistbyrå har sedan lång tid tillbaka ett upparbetat guidenätverk som vi är mycket stolta över. En del av våra guider har guidat i Alingsås i många år och besitter stora kunskaper. Några guidningar kan vi erbjuda på andra språk än svenska. Hör av er till Turistbyrån för mer information.

Alingsås Turistbyrå har sedan lång tid tillbaka ett upparbetat guidenätverk som vi är mycket stolta över. Här är förslag på guidningar som går att boka via oss på Alingsås Turistbyrå.

Fikavandring med guide 

Följ med på en trivsam guidad tur under ca 1,5 timma med efterföljande fika. Vi provsmakar tillsammans med gruppen på godsaker från några av Alingsås många kaféer. Variationen är stor med allt från svenska kanel­bullar, räksnitt, småkakor, mjuk kaka, hembakat knäckebröd med god lokalproducerad ost och marmelad, tryfflar, till prinsesstårta och kaffe.

Pris: Fråga oss på Turistbyrån, 0322-616200.
Max antal per grupp, 25. 

Stadsvandring

Trevlig guidad rundtur i vackra trästaden Alingsås. År 1984 fick Alingsås diplom av Europa Nostra för sina välbevarade innergårdar. En stadsvandring tar drygt en timme. På promenaden i den mysiga stadskärnan går man in på flera olika innergårdar. Man får med sig både historia, aktuell utveckling och visioner för framtiden. Detta är en chans för våra besökare att se och höra sådant som man annars lätt skulle gå miste om. Även för våra nya alingsåsare är detta ett perfekt sätt att lära känna sin stad lite mer på djupet.

Pris: från 1.040 sek + moms. Max antal per grupp, 40

Kaféguidning med guide 

En genuin guidetur i Kaféhuvudstaden Alingsås. På den här turen besöker man flera kaféer och får höra deras historia, därtill blandat med kafékulturen, kaffets historia och annat smått och gott. Det bjuds även på en del av stadens fina historia. Guidningen tar ca en och en halv timme. 

Pris från 1.040 sek + moms. Max antal per grupp, 40. + fika

Lights in Alingsås

Gå en egen guidad tur med företaget, arbetskamraterna, släkten eller kompisgänget. På hösten lyser vi upp mörkret med installationer och olika ljuskonstverk. Varje år erbjuder vi en ny slinga att uppleva. 

Pris: 2.750 sek inklusive moms. Max antal per grupp, 40 personer.

Naturguidning

Flera av våra guider är naturutbildade och har ett stort intresse av djur och natur. Vi har därför den stora förmånen att kunna erbjuda naturguidningar av olika längd. Man väljer mellan en tur som tar en och en halvtimme eller en på tre timmar. Brobacka naturreservat med sina jättegrytor är ett populärt område, men det går bra att göra egna önskemål. Det rekommenderas att ta med sig frukt och vattenflaska.

Pris 1.400 eller 2.000 sek + moms. Max antal per grupp, 20.

Gräfsnäs Slottsruin och Park

På 1500-talet byggdes Gräfsnäs slott, ett slott som var strategiskt viktigt beläget i Sverige. Gustav Vasa hämtade sin andra hustru på slottets föregångare på Loholmen, samtidigt som slottsbygget fortlöpte. Det berättas om en förbannelse som lades över slottsbygget och som sedan förverkligats en efter en. Boka en egen guide för att få veta mera. Från 30 minuter.

Kontakta Alingsås Turistbyrå för mer information, 0322-616200 eller turistbyran@alingsas.se

 

Hemliga Klubbens Barndeckarvandring

På skolloven erbjuder vi våra populära barndeckarvandringar med Hemliga klubben. De baseras på Susanne McFies bokserie om Måns och Moa som bor i Alingsås och löser kluriga fall. Vi erbjuder också egna vandringar om man vill gå på andra dagar och tider, perfekt för skolklasser. Tillsammans med Måns och Moa är man ute en timme och löser ett fall med hjälp av det hemliga skriftspråket. Aktiviteten är riktad till barn mellan 6 och 10 år.

Fr.o.m. 2016 bokas grupper hos Memo Förlag info@memoforlag.se,  +46 (0)322-67 22 10 

 

Genom Alingsås Turistbyrå kan du även få tips på guider som själva lägger upp och säljer guidade turer, allt från några timmar till flera dagar med övernattning. Konsultera Turistbyrån för att hitta rätt.

 

Välkommen att boka någon av våra många duktiga guider i Alingsås.

Med reservation för eventuella ändringar

 

Alingsås Turistbyrå

Bryggaregatan 2
441 81 Alingsås

Telefon: 0322-61 62 00
E-Post: turistbyran@alingsas.se

 

Destination