Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Boka en guidad tur i alingsås

  • Alingsås Turistinformation

Alingsås Turistinformation har sedan lång tid tillbaka ett upparbetat guidenätverk som vi är mycket stolta över. Våra guider har guidat i Alingsås i många år och besitter stora kunskaper. Några av guidningarna kan vi erbjuda på andra språk än svenska.

Vid bokning eller frågor är ni välkomna att ringa Turistinformationen så berättar vi mer. 

Stadsvandring

Trevlig guidad rundtur i vackra trästaden Alingsås. År 1984 fick Alingsås diplom av Europa Nostra för sina välbevarade innergårdar. En stadsvandring tar drygt en timme. På promenaden i den mysiga stadskärnan går man in på flera olika innergårdar. Man får med sig både historia, aktuell utveckling och visioner för framtiden. Detta är en chans för våra besökare att se och höra sådant som man annars lätt skulle gå miste om. Även för våra nya alingsåsare är detta ett perfekt sätt att lära känna sin stad lite mer på djupet.

Pris: från 1500 kr ink. moms. Max antal per grupp, 40

Kaféguidning med guide 

En genuin guidetur i Kaféhuvudstaden Alingsås. På den här turen besöker man flera kaféer och får höra deras historia, därtill blandat med kafékulturen, kaffets historia och annat smått och gott. Det bjuds även på en del av stadens fina historia. Guidningen tar ca en och en halv timme. 

Pris från 1500 kr ink.moms. Max antal per grupp, 40. 

Fikavandring med guide

Följ med på en trivsam guidad tur under ca 1,5 timma med efterföljande fika. Vi provsmakar tillsammans med gruppen på godsaker från några av Alingsås många kaféer. Variationen är stor med allt från svenska kanel­bullar, räksnitt, småkakor, mjuk kaka, hembakat knäckebröd med god lokalproducerad ost och marmelad, tryfflar, till prinsesstårta och kaffe.

Pris: 330 kr/person.

Denna vandring går också bra att boka som privat grupp (företag, kompisgäng eller dylikt), kontakta turistinformationen för prisuppgift. 

Naturguidning

Flera av våra guider är naturutbildade och har ett stort intresse av djur och natur. Vi har därför den stora förmånen att kunna erbjuda naturguidningar av olika längd. Man väljer mellan en tur som tar en och en halvtimme eller en på tre timmar. Brobacka naturreservat med sina jättegrytor är ett populärt område, men det går bra att göra egna önskemål. Det rekommenderas att ta med sig frukt och vattenflaska.

Pris: Fråga oss på Turistinformationen, 0322-616200.
Max antal per grupp, 20.

Gräfsnäs Slottsruin och Park

På 1500-talet byggdes Gräfsnäs slott, ett slott som var strategiskt viktigt beläget i Sverige. Gustav Vasa hämtade sin andra hustru på slottets föregångare på Loholmen, samtidigt som slottsbygget fortlöpte. Det berättas om en förbannelse som lades över slottsbygget och som sedan förverkligats en efter en. Boka en egen guide för att få veta mera. Från 30 minuter.

Kontakta Alingsås Turistinformation för mer info, 0322-616200 eller turistbyran@alingsas.se

Hemliga Klubbens Barndeckarvandring

På skolloven erbjuder vi våra populära barndeckarvandringar med Hemliga klubben. De baseras på Susanne McFies bokserie om Måns och Moa som bor i Alingsås och löser kluriga fall. Vi erbjuder också egna vandringar om man vill gå på andra dagar och tider, perfekt för skolklasser. Tillsammans med Måns och Moa är man ute en timme och löser ett fall med hjälp av det hemliga skriftspråket. Aktiviteten är riktad till barn mellan 6 och 10 år.

www.memoforlag.se
Grupper bokar hos Memo Förlag info@memoforlag.se, 
 +46 (0)322-67 22 10 

 

Genom Alingsås Turistbyrå kan du även få tips på guider som själva lägger upp och säljer guidade turer, allt från några timmar till flera dagar med övernattning. Konsultera Turistinformationen för att hitta rätt.

 

Välkommen att boka någon av våra många duktiga guider i Alingsås.

Med reservation för eventuella ändringar

 

Alingsås Turistinformation

Telefon: 0322-61 62 00
E-Post: turistbyran@alingsas.se
Facebook: Kaféstaden Alingsås
Instagram: @kafestadenalingsas