Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Sollebrunns SMU

Flera midsommarfiranden i Alingsås

I Sverige är det vanligaste firandet av midsommar knutet till dans kring en midsommarstång. Man bildar ringar och dansar kring stången, medan man sjunger de kända lekvisorna. Vid midsommar är det i Sverige vanligt att äta matjessill, gräddfil och gräslök, färskpotatis samt jordgubbar till efterrätt. Fira din midsommar hos oss i Alingsås!

Midsommarfirande i Gräfsnäs

22 juni

Midsommarfirandet på borggården i Gräfsnäs är en tradition sen drygt 45 år tillbaka. Här blir det dans kring stången, barnlekar, musikuppträdanden m.m. Korv, fika och glass finns. 

Midsommarfirande i Alingsåsparken

22 juni

Stort midsommarfirande med start kl. 12.00. Då blomstersmyckar vi midsommarstången och reser den. Därefter blir det ringlekar och kl. 14.00 blir det folkdansuppvisning av Alingsås Folkdansgille. Även flera aktiviteter som t.ex. ponnyridning, fiskdamm och hoppborg. Parkkafét öppet. 

Midsommarfirande i Hemsjö

22 juni

I hemsjö blir det gemenskap och glädje. Kl 10.00 kläs stången. Stången reses kl 15.00 och efter det blir det lekar och folkdansuppvisning.

Midsommarfirande i Hjälmared

22 juni

I hjälmared blir det traditionsenligt midsommarfirande med midsommarstång, lekar, dans, tipspromenad och servering. Avslutas med en andakt tillsammans med konfirmander och ledare.