Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Turistbyrån slutar sälja biljetter via Ticketmaster

 • 29 dec, 2017

Alingsås Turistbyrå kommer inte längre tillhandahålla Ticketmaster. Det innebär i praktiken att man inte kommer kunna köpa biljetter här till exempelvis Scandinavium, Ullevi osv. Det går inte heller längre att hämta sina biljetter här. Turistbyrån har valt att gå vidare och inte längre hantera biljetter på samma sätt som tidigare. Läs nedan varför.

Från och med 1 februari 2018 slutar Alingsås Turistbyrå i Estrad Alingsås att sälja biljetter över disk. 

Biljettförsäljningen på Alingsås Turistbyrå har minskat stadigt under flera år i och med digitaliseringen. Enligt statistik från Ticketmaster bokas större delen av alla evenemangsbiljetter online och hanteras av kunden själv. Även på Alingsås Turistbyrå har trenden varit tydlig, försäljningen över disk har minskat rejält de senaste åren även om antalet evenemang har ökat.

Uthämtning av redan bokade biljetter

Du kan hämta ut dina bokade biljetter på Alingsås Turistbyrå t.o.m 31/1 2018. Du kan också kontakta Ticketmasters kundtjänst via ticketmaster.se eller telefon 077-170 70 70, för att omvandla din biljett till en e-biljett som kan skrivas ut på egen skrivare.

Läs gärna igenom stycket med frågor och svar nedan. Har du ytterligare frågor kring bokning, köp och uthämtning av biljetter kontakta oss på Alingsås Turistbyrå via telefon 0322-616200 eller turistbyran@alingsas.se

Frågor och svar

 • Var kan man köpa biljetter via Ticketmaster nu?
  I första hand rekommenderar vi online-bokning på ticketmaster.se. Till och med 31 januari kan biljetter köpas och hämtas ut Alingsås Turistbyrå i Estrad. Ticketmaster finns inte som ombud någon annanstans i Alingsås just nu. Ring Ticketmaster 0771-170 170 och fråga om det är något nytt ombud på gång.

 • Vad gör jag om jag har beställt en biljett på Ticketmaster som jag inte har hämtat ut än?
  Ticketmasters kundtjänst kan omvandla din biljett till en e-biljett som kan skrivas ut på egen skrivare eller visas upp i din telefon på evenemanget, kontakta dem via hemsidan www.ticketmaster.se eller callcenter 077-170 70 70. Fram till och med 31 januari kan bokade biljetter också hämtas ut på Alingsås Turistbyrå.

 • Hur gör jag om jag inte vill boka och betala min biljett från Ticketmaster på Internet?
  Det går att ringa och boka och betala mot faktura och dessutom få biljetten hemskickad, tänk på att vara ute i god tid och att extra kostnader kan tillkomma. Ticketmasters kundtjänst nås på telefon 077-170 70 70.

 • Varför tillkommer det extra kostnader?
  För att få biljetten hemskickad tillkommer en leveransavgift och för faktura även en extra fakturaavgift. Merparten av biljettköparna köper idag sina biljetter på internet och då blir det en specialtjänst att få den fysiskt levererad. Ticketmaster vill ändå att det ska vara möjligt att köpa biljetter även för den som inte vill använda online-bokning, men eftersom det kostar mer i hantering så är det lite dyrare.

 • Jag har ett presentkort Ticketmaster, vad händer med det nu?
  Du kan lösa in ditt presentkort senast 31 januari på Alingsås Turistbyrå. Det går bra att köpa biljetter till evenemang som ligger längre fram i tiden men de måste betalas och hämtas ut på turistbyrån senast 31 januari. Hinner du inte det, kan du använda presentkortet online på ticketmaster.se eller ringa till Ticketmaster, 0771-17 01 70.

 • Jag är arrangör, var kan jag sälja mina biljetter nu?
  Du kan fortfarande sälja biljetter via ticketmaster.se, det finns också flera andra biljettsystem med online-försäljning. T.ex. biljettforum, tickster, showtic, nortic.

 • Varför har ni inte gått ut med den här informationen tidigare?
  Det har helt enkelt inte blivit beslutat förrän nu att vi inte längre kommer vara fortsatt biljettombud för Ticketmaster.

 • Varför slutar turistbyrån att sälja fysiska biljetter?
  Att biljettförsäljningen över disk upphör är en konsekvens av den ökade digitaliseringen. Idag köper besökaren sin evenemangsbiljett själv online och får en e-biljett eller skriver ut sin biljett själv. Nästan alla biljettleverantörerna levererar e-biljetter som inte behöver skrivas ut. Biljetten på skärm kan registreras digitalt vid entrén. Fysisk biljett krävs inte på samma vis som tidigare.

  Enligt uppgifter från Ticketmaster, bokas de flesta evenemangsbiljetterna online och hanteras av kunden själv. Även Alingsås Turistbyrå har trenden varit tydlig, försäljningen över disk har minskat rejält de senaste åren samtidigt som antalet evenemang i Alingsås har ökat. Genom att biljetthanteringen upphör frigörs tid som vår personal kan lägga på huvuduppdraget, att inspirera och lyfta Alingsås som en attraktiv stad att besöka.

  När turistbyrån blev ombud för Ticnet, nuvarande Ticketmaster, var detta det mest använda systemet för biljettbokning i Alingsås. Då behövdes en lokal organisation som både kunde vara ett stöd för arrangörer som ville lägga upp sina evenemang i systemet och sälja biljetter till Alingsåsarna. Idag är konkurrensen större och det finns en mängd olika biljettsystem för kultur- och idrottsevenemang. Arrangören beslutar vilken leverantör de vill samarbeta med och det är inte möjligt för Alingsås Turistbyrå att ha tillgång till alla system.

 • Vad händer nu?
  Branschen är mitt uppe i digitaliseringen. Vi står inför ett antal utmaningar. Hur ska vi möta våra gäster på bästa sätt? Vilket tillvägagångssätt ska Alingsås välja? InfoPoints, sociala medier, värdskap för turistföretagen osv? Den fysiska turistbyrån i Alingsås stänger 14 februari men Turistinformationen kommer vara tillgänglig på mejl, telefon, facebook och instagram om frågor eller funderingar finns. Läs mer här hur man kan kontakta oss.