({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Hanna Ahlström

  • Fotograf: Hanna Ahlström

SOMMARENS HETASTE EVENEMANG

  • 14 maj, 2018

Sommaren 2018 i Alingsås kommer gå till historien eftersom vi i år ska få hit delar av Gothia Cup. Under en vecka i juli kommer vi ha ungdomar här som spelar fotboll i Gothia cup. Men det blir givetvis mycket mer än så. Sommaronsdagarna fortsätter och utökar 3 konserttillfällen till 4 tillfällen. Det blir också traditionsenligt Potatisfestival, söndagsdans, barndeckarvandring och mycket mer.

Potatisfestivalen

15/6-17/6

För 38:e gången förvandlas Alingsås Stadskärna till en sprudlande festplats fylld med musik, dans, aktiviteter och uppvisningar. Från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag är det full fart i staden. Potatisfestivalen är startskottet för Sommarlovet. 

Midsommarfirande

22 juni

Midsommarfirande i Gräfsnäs slottspark 

Traditionellt midsommarfirande i Alingsåsparken

Midsommarfirande i Hemsjö

Sommaronsdagar

27/6 - Uno Svenningsson

4/7 - Kaliffa och Oliva Eliasson

11/7 - Norlie & KKV

18/7 - Miss Li

Tornerspel i Gräfsnäs Slottspark

7-8/7

Under Riddarhelg i Gräfsnäs 7 & 8 juli, genomförs traditionsenligt tornerspel i slottsparken och lika traditionsenligt körs ångtåg mellan Anten – Gräfsnäs i anslutning till spelen. 

Gothia Cup

16/7-19/7

Gothia Cup - världens största fotbollsturnering - förlägger en del av verksamheten i Alingsås. Vecka 29 (kommer kommer 150 lag och över 2000 spelare till Alingsås. De kommer bland annat spela på Mjörnvallen.

International Street Market

25/7-28/7

International Street Market - en matmarknad med mat från alla världens hörn återvänder till Alingsås för tredje året i rad. Mellan 25/7-28/7 befinner de sig på Stora Torget. 

World Cup och SM i A22

1/8-4/8

En tävling i segling med A22 (namnet på båten) om World Cup och SM/Skärgårdskryssarepokalen med 25-30 deltagande båtar. Deltagare från dessa länder: Sverige, Tyskland, Schweiz, Kanada, Norge, Ungern och Österrike.

Nolbygårdsfestivalen

25/8

Alingsås kanske mysigaste festival gör sitt tredje år som en begynnande tradition! Missa inte årets tillställning med band på scen fram till kvällskvisten. Serveras som vanligt god ekologisk mat.

____________________________________________________

Återkommande evenemang

Alléloppis

9/6-25/8 (ej midsommardagen)

Alléloppisen har blivit en allt mer populär attraktion och har varje sommar tusentals besökare. Längs med hela allén på Norra Ringgatan står privatpersoner och säljer olika grejer som de längre inte behöver. Här finns alltså chans till att göra fina fynd. 

Nolbygårds matmarknader

30/6-29/9

Matmarknad på trevliga Nolbygård med direktförsäljning av lokalproducerade livsmedel varje lördag 10-14 30/6-29/9. Färskt bröd, nyskördade grönsaker, ägg m.m. 

Barndeckarvandring

28/6-10/8 (torsdag och fredag varje vecka)

Följ med Moa och Måns på hemligt uppdrag under en dryg timma. Upplev Alingsåsmiljöerna som speglas i Hemliga Klubben-böckerna samtidigt som ni löser ett mystiskt och klurigt Hemliga Klubben-fall.

Fikavandring 

12/5-27/10 (ej midsommardagen)

Följ med på en trivsam guidad Fikavandring i Kaféstaden Alingsås. Under ca 1,5 timme går vi runt i stadskärnan och provsmakar på godsaker från några av stadens många kaféer.. 

Söndagsdans

Varje söndag hela sommaren

Varje söndagkväll bjuds det upp till dans i populära Alingsåsparken. Kaféet är öppet hela kvällen. Det är även dans i parken under tisdagskvällar, läs mer om det HÄR

Evenemangskalendern

Hela evenemangskalendern hittar du HÄR

 

Med reservation för ev. ändringar

Destination