({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Sagt om Kaféstaden Alingsås

Det har skrivits och pratats mycket om Kaféstaden Alingsås och The capital of fika runtom i landet och runt om i världen det gångna året. Läs flertalet blogginlägg, artiklar och reportage här.

"Vi har aldrig under Alingsås Turistbyrås snart 30-åriga historia som helårsöppen Turistbyrå, haft så många publicerade artiklar, reseberättelser och blogginlägg av journalister, resebloggare och bokförfattare som under 2016. Visit Sweden, Göteborg o Co och Turistrådet Västsveriges bearbetning av press ihop med våra egna mediekanaler har gett stor utdelning för Alingsås.

Extra roligt att Turistrådet Västsverige heller aldrig tidigare upplevt en sådant mediaintresse, som vi tillsammans fick uppleva efter lanseringen av Alingsås – The Capital of Fika i mars. För vi har hittat ”en produkt att sätta i Sverigehyllan” som man uttrycker sig. Våra kaféer, guider och boendeanläggningar är nycklarna i denna fikaprodukt och under 2017 gäller det att få fler att upptäcka den. Och om allt går väl, så har vi också en researrangör från USA som kommer med turister till Alingsås sommaren 2017 – för att just Fikavandra!  En sak som vi hoppas ska öka intresset, är att det nu går att köpa presentkort till en Fikavandring hos biljettombud i hela Sverige"

  • Gunbritt Reteike, fd. Turistchef i Alingsås, källa: Alingsås Tidnings bloggar.

Fikaresan i Västsverige 

I början av september besökte ett gäng mat- och bakbloggare Västsverige för en tredagars fikaresa som tog sällskapet till Alingsås, Vara och Lidköping.

1. "Vi börjar i Alingsås, var annars, ”The capital of Fika”" - skriver Therese 
Therese Salmis inlägg om fikaresan i Västsverige och Alingsås

2. "Jag kommer definitivt åka tillbaka till Alingsås för att fika- vilken pärla till fikastad!" - skriver Karin 
Karin Högbergs inlägg om fikaresan i Västsverige och Alingsås


3."Det är inte så konstigt att Alingsås är “The Capital of fika”. Vart man än vänder sig finns ett fantastiskt café med ljuvliga bakverk." - skriver Zeina 
Zeina Mourtadas inlägg om fikaresan i Västsverige och Aingsås

 

Daily Scandinavian

Den här sajten delar med sig av destinationer i Skandinavien, vad som händer och berättar om platser, traditioner, design, arkitektur och mat. Den här gången skrev de om Alingsås - the capital of fika. 

Daily Scandinavian inlägg om Alingsås - the capital of fika

 

The local

The local är en internetbaserad engelskspråkig nyhetssajt som skreiver om nyhetshändelser, politik, näringsliv, sport och kultur. Den här gången gjorde de ett reportage om Alingsås - the capital of fika.  

The locals inlägg om Alingsås - the capital of fika 

 

Expressen 

På den svenska webbplatsen Expressen.se skrevs det såhär om Kaféstaden Alingsås. 

Expressens inlägg om Kaféstaden Alingsås 

 

Alingsås Tidning 

En av Alingsås lokala tidningar har skrivit flera artiklar om Kaféstaden Alingsås och Alingsås som the Capital of fika och Fikavandring i Kaféstaden.

Fikavandring i Kaféstaden Alingsås