({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

12
maj
-
27
okt

Fikavandring i Kaféstaden Alingsås
Alingsås

Smaka på svensk fika och ta del av den lokala kafékulturen

Alingsås är känt för alla sina kaféer och bagerier. Redan på 1700-talet startade det första bageriet upp. Under 1800-talet startade det fler bagerier och kaféer och det blev en ny näring. Det berodde framför allt på att kvinnorna började arbeta i textilindustrin som Jonas Alströmer och Charles Hill byggde upp i Alingsås. 

Kvinnorna arbetade då 10 timmar om dagen, 6 dagar i veckan och hann inte längre baka sitt bröd. Än idag lever fikakulturen i Alingsås och är en mötesplats att träffas och umgås på.

Följ med på en guidad Fikavandring i Kafestaden Alingsås

Följ med på en trivsam guidad tur under ca 1,5 timma med efterföljande fika. Vi provsmakar tillsammans med gruppen på godsaker från några av Alingsås många kaféer. Variationen är stor med allt från svenska kanel­bullar, småkakor, hembakat knäckebröd med god lokalproducerad ost och marmelad, tryfflar, till prinsesstårta och kaffe.

Våra duktiga guider blandar smakerna med både kaffehistoria och svensk fikakultur. Turerna genomförs på svenska men även på engelska om andra nationaliteter är med i gruppen. Turen avslutas med en sittande fika i mysig miljö.

Tänk på att ta på lämpliga kläder för utomhusbruk då mycket av vandringen sker utomhus. Den guidade vandringen tar som sagt ca 1,5 timma och sedan efterföljer fika så räkna med att hela turen tar ca 2 timmar. Går bra att åka rullstol. 

Biljetter och pris

Boka biljett genom att skicka ett mejl till turistbyran@alingsas.se eller ring 0322-616200. Ange vilket datum ni vill boka, namn, telefon, mejladress, antal biljetter och om ni önskar turen på engelska skriv det också. Begränsat antal platser. Turen kostar 330 kr/person. 

Har du allergi? Hör av dig till samma mejl eller telefon.

Den guidade turen startar vid Alingsås museum (Södra Ringgatan 3). 

Grand Hotel Fikavandringspaket 

Gå med på en Guidad Fikavandring i Kafestaden Alingsås och bo på ett klassiskt stadshotell med anor från 1911. Guidade turer varje lördag från 12 maj – 27 oktober. Boka här .

Med reservation för ev. ändringar

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Alingsås Turistinformation

Södra Ringgatan 3

44130 Alingsås


Telefon: +46322 616200


E-post: turistbyran@alingsas.se

Hemsida: kafestaden.se


Destination