({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

15
maj
-
30
okt

Fikavandring
Alingsås

Smaka på svensk fika och ta del av den lokala kafékulturen

Tycker du om att fika och vill veta mer om den svenska kafé- och bagerihistorien? Då skall du följa med på en gemytlig guidad fikavandring!

Under förmiddagen på lördagar blir du guidad runtom i Alingsås snickarglada stadskärna där kaféer duggar tätt bland pittoreska innergårdar och mysiga shoppingstråk. Guiden berättar om både lokal och nationell fika- och kafékultur, samtidigt som du provsmakar svenska munsbitar från några av stadens äldsta kaféer. Avslutningsvis välkomnas du in till uppdukad fika i en anrik miljö. 

Säsong 2021
Lördagar 15 maj - 30 oktober 

Pris: 330 kr per person

Fikvandringen startar kl 10:30 inne på Alingsås museum dit du enkelt kan ta dig både med tåg och buss som stannar på centralstationen i Alingsås. Var gärna på plats i god tid innan turen startar och tänk på att använda lämpliga kläder då en stor del av vandringen sker utomhus. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i dagsläget säljer vi 7 biljetter per vandring. En stor fördel är att den största delen av turen och smakprovningen sker utomhus med goda möjligheter till social distansering. Vandringen genomföras på svenska men även engelska och tyska om så önskas.  

Boka din plats i tid  

Boka biljett online

Vill du ställa frågor om fikavandringen? Ring 0322-616200 eller mejla turistbyran@alingsas.se. Vid bokning behöver vi följande uppgifter: namn, ev. allergier, telefonnummer, mejladress och antal biljetter.

 

Varmt välkommen till Sveriges fikahuvudstad Alingsås! 

Fikavandringen arrangeras i samarbete med Café Viola, Nygrens Café, Ekstedts bageri och café, Gerdas bageri, Nolbygårds ekobageri och café och Grand Hotel.

Bo gott och gå en fikavandring? Ta del av Fikavandringspaket

Kontaktinformation

Alingsås Turistinformation

Nolhaga allé 14, Nolhaga slott

44155 Alingsås


Telefon: +46 0322 616200


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida