({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
23
okt

Lucky Numbers
Alingsås

En rytmisk och humoristisk duett av rörelser till klubbmusik

I Lucky Numbers möter vi två dansare som rör sig till musiken, till varandra, till en inre känsla och i en föreställd värld.

I ett lapptäcke mellan aktioner och reaktioner rör sig dansarna Lisa Janbell och Ama Kyei på gränsen mellan bilder och upplevelser, till en pumpande rytm med ständigt föränderliga relationer. Stina Nybergs nya verk för Riksteatern är skapat i nära relation med DJ:en och kompositören rRoxymore och framförs i ett rum skapat av Josefin Hinders i samarbete med textilkonstnären Anna Nordström. Hennes Youtube-inspirerade lapptäcken ramar in rummet till en plats för gemensamma upplevelser.

”Lucky Numbers är verkligen en duett med dansarna Lisa och Ama som huvudpersoner - som klubbkids, vänner, dansare och som människor som skapar ett rum som på något sätt vibrerar. De är upptagna med att undersöka vad det egentligen betyder att “digga” till musik och de gör det hela tiden i förhållande till varandra och till publiken som omger dem.” (Stina Nyberg)

Biljettförsäljning sker hos presentbutiken Lappat & Klart, Kungsgatan 37 i Alingsås med start slutet september. Biljettpris 150 kr, med Scenpass 130 kr, ungdomar 100 kr Biljetter säljs även på Gymnastikens Hus från kl 18 föreställningsdagen.

Dansare: Lisa Janbell och Ama Kyei

Koreografi: Stina Nyberg
Dans: Lisa Janbell och Ama Kyei
Musik: Hermione Frank aka rRoxymore
Scenografi, ljus och kostymdesign: Josefin Hinders
Textilkonst: Anna Nordström

Kontaktinformation

Alingsås teaterförening

Gymnastikens hus


Telefon: +46