Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: pexels.com

22
feb
-
24
feb

Svenska mästerskapen i kaffe
Alingsås

Kafestaden Alingsås anordnar årets svenska mästerskap i kaffe

Under tre dagar fylls Nolhaga sporthall med tävlande från hela landet när Alingsås står värd för årets Kaffe-SM.

Sveriges främsta kaffespecialister kommer hit för att tävla om vem som är bäst på att rosta, brygga, servera, skapa kaffekonst och smaka av kaffe. Deltagarna tävlar om en plats till VM och alla är välkomna att gratis följa SM-tävlingarna i Nolhagahallen.

Klicka här för mer information om tävlingarna, programmet dag för dag, med mera.

Tävlingsgrenarna är som följer:

Swedish Barista Championship

På maximalt femton minuter skall det på scen serveras espresso, mjölkbaserad kaffedryck samt så kallad “signaturdrink” (alkoholfri drink med kaffe) till fyra smakdomare och under bevakning av två teknikdomare. 

Swedish Latte Art Championship

Konsten att göra vackra mönster i kaffe med hjälp av ritpinnar eller bara genom sättet att hälla upp. Tävlingen görs i två moment, bakom och på scenen. 

Swedish Coffee Roasting Championship

Under tre dagar skall deltagarna sortera defekter, provrosta kaffen, skapa blandningar, koppa kaffen och lyfta fram så bra smaker de bara kan. 

Swedish Brewers Championship

Konsten att brygga och servera fantastiskt bryggkaffe bara genom manuella metoder med en obligatorisk och en free style del i tävlingen. 

Swedish Cup Tasters Championship

På maximalt åtta minuter skall deltagarna smaka sig igenom åtta set om tre koppar med kaffe där en av de tre kopparna skiljer sig åt från de andra två. 

Utöver tävlingarna kommer det även att finnas en mässa med olika utställare, det kommer att arrangeras filmvisning med kaffetema på Palladium och föreläsningar i centrum om kaffe och hållbarhet. Mer detaljerad information uppdateras.

Svenska Kaffemästerskapen anordnas varje år av organisationen SCA - Specialty Coffee Association Sweden – scasweden.coffee

Klicka här för mer information om tävlingarna, programmet dag för dag, med mera.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Alingsås Turistinformation

Vi hjälper dig som besökare med bokning av guide. Vi guidar och vägleder dig till Alingsås smultronställen, sevärdheter, aktiviteter och till evenemang, stora som små. Följ oss på Instagram och Facebook för att hänga med om vad som händer i Alingsås just nu. På både Instagram och Facebook uppdaterar vi ofta om härliga utflykter, evenemang, naturbilder m.m.

Läs mer
Kontaktinformation

Nolhaga sporthall

Nolhaga allé 12

441 55 Alingsås


Telefon: +46