({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Lars

Upptäck hjärtat av svensk natur med en fyrbenta vän och Lars

  • Källa: Turistrådet Västsverige

En hundälskare som kombinerar kärleken till naturen med ett yrke inom IT. Besöker gärna hundaktiviteter, utställningar och mässor för att träffa andra hundägare från hela landet. Vill visa upp den svenska unika skogen för besökare.

Lars presentation 

Både hund och människa behöver fysisk aktivitet, gärna en som stimulerar tanken också. Följ med mig och Fanny (hunden Fanny är en 8 år gammal brun labbe) på promenad i min hemby strax norr om Alingsås där det finns tillfälle att gå rakt ut i Sveriges vackra natur och njuta av nuet men även se och följa spåren av tidigare generationers liv och boende, till exempel en fullt inredd och bevarad ryggåsstuga från tidiga delen av 1900-talet. Det finns också möjlighet att följa med större hundgrupper när vi med jämna mellanrum träffas på olika platser runt om i Västsverige för att få möjlighet att träffa fler hundar och hundvänner! Korvgrillning och/eller fika ute i naturen under eller efter promenaden är prefekt avrundning, en mindre kostnad tillkommer i så fall. Transport till och från startplatsen får ombesörjas på egen hand, vid större hundträffar brukar samåkning kunna ordnas.

Vilka språk talar du? - Engelska och svenska. 

För vem passar din guidning? - För i princip vem som helst som vill komma ut i naturen om man bara planerar lite. Det går att gå kortare rundor med små barn eller barnvagn eller för personer i rullstol, eller så kan man dra på sig rejäla skor och överdragskläder och ge sig ut på milslånga rundor runt byar, grusvägar, stigar, skogar och mossar. Allt från 30 minuter upp till en halvdag.

När är du tillgänglig? - Helger året om, men vardagskvällar under sommarhalvåret kan också komma ifråga, då blir det inte lika långa promenader. Extra vacker är vårtiden då naturen spricker ut i grönska och blom och höstens sprakande fyrverkeri av eldröda färger på lövträden tycker jag. 

Vad kostar det? - Promenaden är gratis att följa med på men om vi ska fika/grilla korv kostar det 50 sek per person. Större hundträffar kan eventuellt medföra ytterligare kostnader eller anmälningsavgifter men det är sällan mer än runt 100-150 sek i så fall.

Välkommen att kontakta Lars på https://meetthelocals.se/sv/