Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • En person häller upp skummad mjölk i en kopp latte och formar mönstret av en tulpan

    Fotograf: pexels.com

Vad innebär kaffe-SM?

Tävla i kaffe, kan man det? Jovisst, det går alldeles utmärkt! Under SM i Alingsås kommer det att koras segrare i fem olika grenar och i varje gren står en biljett till VM på spel.

Tävlingsgrenarna är som följer:

Swedish Barista Championship

På maximalt femton minuter skall det på scen serveras espresso, mjölkbaserad kaffedryck samt så kallad “signaturdrink” (alkoholfri drink med kaffe) till fyra smakdomare och under bevakning av två teknikdomare. 

Swedish Latte Art Championship

Konsten att göra vackra mönster i kaffe med hjälp av ritpinnar eller bara genom sättet att hälla upp. Tävlingen görs i två moment, bakom och på scenen. 

Swedish Coffee Roasting Championship

Under tre dagar skall deltagarna sortera defekter, provrosta kaffen, skapa blandningar, koppa kaffen och lyfta fram så bra smaker de bara kan. 

Swedish Brewers Championship

Konsten att brygga och servera fantastiskt bryggkaffe bara genom manuella metoder med en obligatorisk och en freestyle del i tävlingen. 

Swedish Cup Tasters Championship

På maximalt åtta minuter skall deltagarna smaka sig igenom åtta set om tre koppar med kaffe där en av de tre kopparna skiljer sig åt från de andra två. Vinnaren är den som lyckas urskilja vilken koopp som är annorlunda i flest set.