Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Guidad tur genom innergård.

Topp 3 guidade turer i Alingsås

Vill du lära dig mer om den svenska fikakulturen, om Alströmers Nolhaga eller de prisbelönta innergårdarna i Alingsås? Då ska du följa med på någon av våra guidade turer.

FIKAVANDRING

fika på fat utomhus.


Lär dig mer om den svenska kafékulturen och dess historia som rör sig tillbaka till 1700-talet. En guidad fikavandring i Alingsås stadskärna tar dig runt bland pastellfärgade trähus, pittoreska kullerstensgator och prisbelönta innergårdar. 

Vandringen arrangeras under lördagar och pågår cirka 1,5 timme med besök hos flera av stadens äldsta kaféer för att provsmaka munsbitar under temat ”svenska klassiker”. Kanelbulle, sju sorters kakor eller prinsesstårta, vad är din favorit? Turen avslutas med uppdukad fika i anrik miljö.

 

NOLHAGA PARKVANDRING - NYHET

Parkaktiviteter


Visste du att det under 1700-talet bedrevs massodling av potatis i Nolhaga för att kunna tillverka brännvin? Eller att Alströmer startat ett kritpipsbruk i området?

Nolhaga har en spännande historia som sträcker sig över 400 år tillbaks i tiden. Under den här guidade vandringen får du gå i historiens fotspår och vara med om en oförglömlig tidsresa genom det vackra slotts- och parkområdet runt Nolhaga. Vandringen pågår i cirka 1,5 timme.

 

STADSVANDRINGFölj med på en trevlig rundtur i den vackra trästaden Alingsås. Under vandringen som pågår i drygt en timme får du ta del av stadens gedigna historia och besöka några av dess mysiga innergårdar. År 1984 fick Alingsås diplom av kulturorganisationen Europa Nostra för att innergårdarna i Alingsås är så pass välbevarade. Att följa med på en guidad stadsvandring är en chans att få lära känna staden på djupet och ta del av detaljer som annars är lätta att gå miste om.

 

Läs mer om guidade turer i Alingsås