({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Topp tio aktiviteter under corona!

Söker du tips på saker att göra under coronatider som innefattar social distansering och hänsyn till varandra? Vi har tagit hjälp av våra följare och sammanställt tio förslag på aktiviteter anpassade för just dig!

Topp tio! 

 1. Sk(r)attjakt
  Genom att ladda ner gratisappen Geocaching kan du ge dig ut på skattjakt i ditt närområde. Leta efter statyer, broar eller byggnader du inte visste fanns. Vill du utmana någon du känner längre bort är detta också möjligt eftersom det finns över tre miljoner skatter gömda runt om i hela världen. Kom ihåg att vara uppmärksam, ha kul och lycka till! 

 2. Parkvandring 
  I Alingsås kommun finns 13 parker samlade i en och samma broschyr, visst är det bra? Passa på att ta en härlig promenad och studera de olika parkernas egenskaper. Broschyren "Parkvandring i Alingsås" finns här samt i fysisk form på Nolhaga slott och i receptionen på Rådhuset bland annat.

 3. Historiska broar
  Upptäck broarnas historia i Alingsås genom att följa Lillån mellan Nolhaga och vidare genom stan för att läsa om hur de olika broarna tagit form och hur länge de funnits på skyltarna som nyligen satts upp av kommunen. 
    
 4. Hittaut 
  Upptäck din närmiljö och aktiviera dig utomhus genom orientering. En ny hittaut-karta med checkpoints i Alingsås släpps varje år, har du uppdaterat dig med 2020 års upplaga? Kartan finns bland annat att hämta på Nolhaga slott, i Alingsås Kulturhus och på Hjortgården. 

 5. Bokklubb
  Anordna en digital bokklubb genom att utse en bok som dina vänner också ska läsa, fördelen är att de flesta bibliotek erbjuder gratis hemleverans. Därefter ses du med dina vänner på en digital bokklubbsträff för att diskutera karaktärer, händelser och upplevelser. Hitta fler tips på ljudböcker för nybörjare

 6. Vandra
  Utforska flera vandringsleder i Alingsås. Söker du inspiration? Välj mellan Gotaleden, Potatisleden, Dammsjöåsleden, Vildmarksleden, Gerdskenrundan, Holleden eller Risvedenleden för att nämna några vackra alternativ. 

 7. Bygg ett insektshotell
  Förena nytte med nöje och bygg ett hotell för någon av Sveriges alla arter som behöver ett extra tryggt och anpassat hem. Sök på information i forum på Facebook eller webben för att få tips på hur du skapar ditt bästa hotell.  

 8. Pyssla
  Köp en pärlplatta och gör dina egna tavlor. Snickra ihop din egen fågelholk och måla i någon rolig färg. Köp ett pussel på second hand och utmana dig själv och ditt tålamod! 

 9. Kvarnsjön 
  Promenera i den murriga barrskogen runt sjön, ta dig ett friskt dopp från någon av klipphällarna eller studera den unika rödlistade rylen. Allt detta i Kvarnsjön

 10.  Discgolf 
  Spela discgolf i Nolhaga, Hjortgården eller Sollebrunn och utmana någon du känner på en frisk rundtur i skogen. Om du inte äger en disc finns det att låna helt gratis på Nolhaga slott mellan kl 11-16 varje dag. 

Stort tack för samtliga bidrag och glöm inte att ta hand om varandra!