({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Topp tio aktiviteter under corona!

Söker du tips på saker att göra under coronatider som innefattar social distansering och hänsyn till varandra? Vi har tagit hjälp av våra följare och sammanställt tio förslag på aktiviteter anpassade för just dig!

Topp tio! 

 1. Sk(r)attjakt
  Genom att ladda ner gratisappen Geocaching kan du ge dig ut på skattjakt i ditt närområde. Leta efter statyer, broar eller byggnader du inte visste fanns. Vill du utmana någon du känner längre bort är detta också möjligt eftersom det finns över tre miljoner skatter gömda runt om i hela världen. Kom ihåg att vara uppmärksam, ha kul och lycka till! 

 2. Kulturvandring
  Alingsås Hembygdsförening har tagit fram en ny inspirerande kulturbroschyr för den som vill utforska och lära sig mer om historisk arkitektur i staden. Under vandringen passerar du flera mysiga innergårdar, perfekt för en fika. 

   

 3. Hittaut 
  Upptäck din närmiljö och aktivera dig utomhus genom orientering. En ny hittaut-karta med checkpoints i Alingsås släpps varje vår. Kartan finns bland annat att hämta på Hjortgården och vid Kulturhuset. 

 4. Bokklubb
  Anordna en digital bokklubb genom att utse en bok som dina vänner också ska läsa. De flesta bibliotek erbjuder gratis hemleverans eller möjlighet att hämta ut böckerna utanför biblioteket. Därefter ses du med dina vänner på en digital bokklubbsträff för att diskutera karaktärer, händelser och upplevelser. 

 5. Vandra
  Utforska flera härliga vandringsleder i Alingsås. Söker du inspiration? Välj mellan Gotaleden, Potatisleden, Dammsjöåsleden, Vildmarksleden, Gerdskenrundan, Holleden eller Risvedenleden för att nämna några alternativ.

 6. Baka 
  Fynda en rolig receptbok och testa på nya bröd- och bullrecept du aldrig smakat på tidigare. Gå samtidigt med i en matkunnig Facebook-grupp för att dela din upplevelse med andra. På Lokalen i Alingsås kan du bland annat inhandla färska surdegspizzadegar, mums! 

 7. Parkvandring 
  I Alingsås kommun finns 13 parker samlade i en och samma broschyr, visst är det bra? Passa på att ta en härlig promenad och studera de olika parkernas egenskaper. Broschyren "Parkvandring i Alingsås" finns här samt i fysisk form på Nolhaga slott och i receptionen på Rådhuset bland annat. 8. Pyssla
  Köp en pärlplatta och gör dina egna tavlor. Snickra ihop din egen pall och måla i någon rolig färg. Köp ett pussel på second hand och utmana dig själv och ditt tålamod! 

 9. Kvarnsjön 
  Promenera i den murriga barrskogen runt sjön, fotografera när dimman ligger på den tunna isen eller studera den unika rödlistade rylen. Allt detta i Kvarnsjöns naturreservat

 10.  Discgolf 
  Spela discgolf i Nolhaga, Hjortgården eller Sollebrunn och utmana någon du känner på en frisk rundtur i skogen. Om du inte äger en disc finns det att hyra genom Nolhaga Parkbad.

Stort tack för samtliga bidrag och glöm inte att ta hand om varandra!