({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
10
mar
-
11
mar

Nordiska Novelldagarna
Åmål

Underbara kompakta berättelser som är sin helt egna konstart

Den 10-11 mars på Saga Bio i Åmål. 

10-11 mars äger Bokdagar i Dalslands Nordiska Novelldagar rum för fjortonde gången. Sveriges största och äldsta novellfestival är tillbaka igen – utan pandemibegränsningar – i mars på Sagabiografen i Åmål, med sitt maffigaste program någonsin! Många nordiska författare har här mött en svensk publik för första gången och flera har blivit översatta till svenska tack vare Nordiska Novelldagarna. Bland årets nordiska författare hittar vi både välkända dalslandsfavoriter som Bokdagardebutanter. Medverkar på festivalen gör bland andra Dalslandsbördiga Kristian Petri, aktuell med en samling reseskildringar och dokumentärfilmen ”Världens vackraste pojke”.

Vi bjuder som vanligt på den noblaste nordiska novellkonsten. I år inleds festivalen med ett samtal med Dalslandsbördiga tillika Dalslands tidigare litteraturpristagare, författaren och regissören Kristian Petri om hans aktuella samling av reseskildringar, kortprosa i ickefiktivt format. Moderator kommer att vara Yukiko Duke, som är presentatör och samtalsledare under hela festivalen. Vem Petri, som räknas till landets främsta novellister, och Duke kommer att ha sällskap av på scenen under programpunkten är ännu inte klart.

Petri är också en av regissörerna till omtalade och uppmärksammade dokumentärfilmen ”Världens vackraste pojke”, som visas som slutpunkt för festivalen på lördagen. Innan dess samtalar Petri och Duke om filmen med Kristina Lindström, filmens andra regissör, och Björn Andrésen – filmens huvudperson.

På Nordiska Novelldagarna möter du mellan Petris programpunkter ett pärlband av samtidens främsta svenska och nordiska novellister. Bland andra: Jonas Karlsson, Balsam Karam, Johanna Holmström (Fi), Åsa Moberg, Björn Runge, Roskva Koritzinsky (No), KG Malm, Cecilia Davidsson och Caroline Albertine Minor (Dk). Fler medverkande tillkommer! Oförglömliga dagar och kvällar väntar.

Biljetter hittar du här.

Läs mer om evenemanget på www.bokdagaridalsland.se

Saga Åmål

Läs mer
Kontaktinformation

Bokdagar i Dalsland

Kungsgatan 5 (Saga bio)

662 31 Åmål


Telefon: +46 0703476174


E-post: Skicka E-post

Hemsida: bokdagaridalsland.se