Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Patrik Karlsson

  • Fotograf: Patrik Karlsson

Att göra och uppleva

Under hela helgen finns det massor av aktiviteter för hela familjen på festivalområdet. Tiden för utställare, föreningar och prova-på-aktiviteter är lördag och söndag klockan 11-16. Här ser ni ett axplock av allt som händer.

Massor av aktiviteter, utställare, föreningar och prova-på på Sanden 

Under Aqua Blå finns flera föreningar och utställare på plats på Sanden. Här finns även ett stort urval av prova-på-aktiviteter.

Nationaldagen 6 juni
Sveriges Nationaldag firas traditionsenligt med samling i Plantaget kl 15.30. Efter en gemensam marsch startar firandet kl 16.00 på Stora scenen, Sanden.

Aqua Expo
Aqua Expo är ett utställarområde, mitt i festivalens hjärta med härlig stämning och hög puls.

Aqua Kidz Corner
Barnens egen hörna på festivalen med massor av roliga aktiviteter!

Let´s Move
Tidigare års succé Let´s Move är numera en given del av Aqua Blå-festivalen. Här presenterar Vänersborgs rika föreningsliv sina verksamheter och det blir både prova-på och uppvisningar av alla de slag!

Aqua Blå Open
IBK Vänersborg har de senaste åren bjudit på ett fartfyllt och härligt innebandyspel utomhus under Aqua Blå, både som prova-på och olika turneringar.

Tivoli
Axels Nöjesfält erbjuder häftiga attraktioner för de våghalsiga, hoppborgar för energiknippen, karuseller för de minsta och nöjen för hela familjen.

Helikopterturer
Under Aqua Blå har du chansen att se Vänersborg från ovan. Både under lördag och söndag finns möjligheten att följa med på helikopterturer som Storm Heliworks arrangerar. Pris: 450 kr/vuxen och 300 kr/barn 2-12 år. Betalning med Swish eller kort (Visa och Mastercard) är uppskattat.

Marcus Eliasson, Trial
Med nio års elitsatsning på trial bakom sig besöker Marcus Eliasson Aqua Blå-festivalen och bjuder på hisnande uppvisningar under hela helgen!

Knallemarknad
Ingen festival utan knallar och så även i år! Mobilskal, armband, sjalar, inredning, godis, brända mandlar, och mycket, mycket, mycket mer…..

Ekumenisk gudstjänst
I samband med Aqua Blå-festivalen bjuder kyrkorna i Vänersborg in till en ekumenisk gudstjänst på Stora scenen, Sanden. I gudstjänsten medverkar representanter från de olika församlingarna i Vänersborg.

Food Court
All världens mat i Vänersborg – vad sägs om kolgrillade älgburgare, thaimat, viltkebab, kycklingrulle, tapas, grillat kött, churros, högrevsburgare, grillade majskolvar, korvar, och langos naturligtvis!

Hamngatans Visfestival
Hamngatan är kanske den vackraste delen av Vänersborg med sina anrika byggnader, precis vid Hamnkanalen. Med en flottscen som platå blir Visfestivalen och kvällarna här helt magiska!

Folkets Hus - Kulturhuset
Folkets Hus - Kulturhuset är krögare på Hamngatan under årets Aqua Blå. Med ett maritimt tema och en oslagbar närhet till Visfestivalen kommer det att bli flera sköna kvällar med god mat, dryck och fantastisk musik.

Sex olika scener
Musik står kanske allra högst upp på listan och i år har Aqua blå totalt sex stycken olika scener.