({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Aqua Blå i Vänersborg

Under några dagar i början av juni förvandlas staden till ett pulserande festivalområde! Det blir massor av aktiviteter för hela familjen, från morgon till kväll. Vänersborgs kommun arrangerar årligen den mycket omtyckta festivalen, som lockar upp mot 25 000 besökare. Aqua Blå-festivalen bygger på ett samarbete mellan näringsliv, föreningsliv och kommun och erbjuder ett späckat program med såväl dagtidsaktiviteter som kvällsunderhållning. Sedan starten 2006 har festivalen vuxit till att nu erbjuda hela sju stycken scener med ett blandat utbud under festivaldagarna.

Årets program

Det är mycket som händer i Vänersborg under Aqua Blå festivalen. Det bjuds på storslagna uppträdanden från flera scener, aktiviteter för hela familjen, marknad i centrum och så klart en hel del gott att äta och dricka under festivalen. 

Det finns många anledningar att besöka Aqua Blå i Vänersborg som listas här under. För att se hela programmet för i år, besök vår Program-sidan. 

Sju olika scener

Musik står kanske allra högst upp på listan och i år har Aqua blå totalt sju stycken olika scener:

Stora scenen
Längst ut på Sanden vid Segelsällskapets klubbstuga, finns festivalens största scen, alldeles vid kanten av Vänern. Hit kommer tusentals glada festivalbesökare som bidrar till en oförglömlig stämning. Stora scenen levererar bland annat pop, rock, schlager och disco blandat med dagtidsaktiviteter som barnunderhållning, allsång och gudstjänst. Se alla uppträdanden på Stora scenen här. 

Playa Del Sanden
Med en central placering bredvid Sandens beachvolleyplaner ligger Playa Del Sanden, en dansfestival under bar himmel som gästas av några av Sveriges duktigaste DJs. Se alla uppträdanden på Playa Del Sanden här. 

Gågatuscenen
Mitt i krysset på gågatan ligger stadens inglasade centrumscen. Här bjuds det på musik under fredag och lördag, för både stående publik och förbipasserande. Kom i rätt stämning samtidigt som du passar på att festivalshoppa! Se alla uppträdanden på Gågatuscenen här. 

Visfestivalen, Hamngatan
I stadens äldre kvarter längs Hamngatan levererar vår visfestival smäktande toner i en magisk miljö. Som besökare kan du välja att sitta i parkettsittning, för en nära och personlig upplevelse. Se alla uppträdanden på Hamngatan här. 

Fisktorget
Backstage och Vänersborgs bluesförening Blue Chain välkomnar er till ett relativt nytt eventområde, eller ”hårdrocksbyn” som en del kallar det. Även om det är just hårdrock som Backstage är kända för, så bjuder de på mycket mer än så. Under fredagskvällen är det Blue Chain som står för programmet och presenterar då en ”blå fredag”. Se alla uppträdanden på Fisktorget här. 

Dalaborgsparken
På andra sidan av Dalbobron, från Sanden sett, ligger Vänersborgs Folkpark som ett smycke, vackert inbäddad i grönskan. Dalaborgsparken presenterar ett digert sommarprogram för både Aqua Blå-besökare och andra semesterfirare. Se alla uppträdanden i Dalaborgsparken här. 

Aqua Expo
Ett ”Speakers-corner”, en plats för debatter, föreläsningar och intervjuer – mitt i utställarområdet Aqua Expo. Här kan man som utställare få scen-tid för att kunna utveckla sitt erbjudande, bjuda på en programpunkt för en särskild målgrupp, tipsa om sommarens trender eller lyssna på någon av de inbjudna gästerna. Se alla uppträdanden på Aqua Expo här. 

Att göra och uppleva

Under hela helgen finns det massor av aktiviteter för hela familjen på festivalområdet. Vad sägs om prova-på aktiviteter från flera av stadens föreningar eller besöka Aqua Kidz Corner som är barnens egen hörna på festivalen med massor av roliga aktiviteter. Du kan också följa med upp på helikopterturer, besöka knallemarknaden och fynda, åka med på häftiga attraktioner hos festivalens tivoli, se spännande tävlingar och mycket mer. 

Mat och Dryck

Aqua Blå är inte bara en festival med mycket att se och höra men också mycket att smaka. Besök stadens restauranger som serverar allt möjligt från franskt och italienskt, hemgjorda hamburgare och turkiska grillspett och mer. Passa också på att smaka den berömda bearnaisesåsen på Koppargrillen! 

På Sanden kan du också besöka matknallar från hela världen med riktigt god festivalmat, vad sägs om langos? Det finns också flertalet krögare med fullständiga rättigheter runt om i festivalområdet där du kan njuta av enklare pubmenyer, drinkar och skön musik. 

Här kan du ladda ner en karta över området.