Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Patrik Karlsson

Artister på Stora scenen

Med en fantastisk placering på Sanden, alldeles vid kanten av Vänern, hittar man festivalens största scen, som bland annat levererar pop, rock, schlager och disco. Hit kommer tusentals glada festivalbesökare och bidrar till en oförglömlig stämning, oavsett om det är nationaldagen som firas, Rock- & Schlagerallsång eller avslutningskonsert. Fredag och lördag: entré 100 kr från kl. 17.00 och då är det 18-årsgräns eller i målsmans sällskap som gäller. Stora scenen presenteras av TTELA.

Fredag 7 juni

William Segerdahl

Vänersborgs alldeles egen idol William Segerdahl är ett självklart inslag i årets festival! Bara 16 år gammal fick han Idol-juryn på fall och under hösten 2018 vann han även tv-publikens hjärtan. Nu uppträder han på hemmaplan, både med ett eget set med en del helt nya låtar och dessutom som en extra guldkant under kvällen.
Fredag 7 juni kl 18.00, Stora Scenen Sanden

Fotograf: Perka Tessem

Janne Schaffer Music Story

Janne Schaffers musikaliska resa spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. I hjärtat av hans skapande finns två övertygelser: Varje människas uppdrag att värna om miljön och musikens läkande kraft. Det starka miljöengagemanget kommer kanske framför allt till uttryck i arbetet med kultbandet Electric Banana Band. Hur musiken kan fungera som tröst och hjälp till läkning fick han bland annat se när han slutförde produktionen av Ted Gärdestads sista platta och fick samarbeta med en vän som drabbats av psykisk ohälsa.

Men i Janne Schaffer Music Story får publiken följa en musiker som inte bara har hjälpt ABBA och Ted Gärdestad att skapa historia. Han har också mött Bob Marley, spelat ihop med musikerna i Toto, gett ut 14 soloalbum och 2018 samplade Christina Aguileras en av hans låtar på sin låt Sick of sittin’.
Fredag 7 juni kl 19.00, Stora Scenen Sanden

Fotograf: Connor Watt

YESWECAN

YESWECAN är ett svensk-kanadensiskt musikprojekt och coverband med gamla vänner och “urvänersborgare”, som har sitt musikintresse och sin stora kärlek till Vänersborg och Lilla Paris gemensamt. Med sin musik täcker de upp flera tidsepoker, allt från ABBA och Hendrix till rock och punk. För att citera vokalist Jörgen Lindberg: “Om det inte varit för Sinderby så hade jag nog aldrig kommit att sjunga denna repertoar”.
Fredag 7 juni kl 20.00, Stora Scenen Sanden

Tribute till Vänersborg

Med Magnus Enorson som kapellmästare hyllar vi Vänersborg som musikstad och lyfter fram några av våra lokala stjärnor i ett potpurri av olika genrer. Simone Simonsson från bandet Ramblin' Ellie & The Bashtones levererar musik från 50-talet och tidigt 60-tal, medan Musikskolans nya enhetschef Inger Nordström står för lite ruffigare countryrock.

Erica Wendt f.d. Larsson gör ett efterlängtat besök med sin fantastiska röst och ytterligare ett namn att räkna med under kvällen är Lovely Bergkvist. Sist men inte minst - en alldeles speciell duett med William Segerdahl och Alma Olsson, ackompanjerade av cellisten Klara Skogqvist. 
Fredag 7 juni kl. 22.00, Stora Scenen Sanden

Fotograf: Robert Johansson

The Show Goes On!

Juli 1985 framför ett utsålt Wembley under Live Aid, intar Queen scenen och levererar en konsert som inte kan beskrivas med mindre ord än ett fullkomligt magiskt och oförglömligt ögonblick för alla de som hade turen att vara där. Detta blev en makalös comeback för bandet som älskas över hela världen och har blivit ett av musikhistoriens mest ikoniska band. Queens legendariska låtskatt lever vidare, inte minst genom den hyllade och Oscars-vinnande filmen ”Bohemian Rhapsody”, som handlar om Queens karriär och sångaren Freddie Mercurys otroliga liv.
Med stor vördnad, musikalisk skicklighet och en kärlek till Queens fantastiska musikaliska skapande för nu ”The Show Goes On” musiken vidare till nästa generation.
Sång: Eric Nytomt, keyboard: Oscar Johansson, gitarr: Joakim Svensson, bas: Andreas Grufstedt och trummor: Christoffer Olsson Segerberg.
Fredag 7 juni kl. 23.30, Stora Scenen Sanden

Lördag 8 juni

P4 Nästa

Hela Sveriges musiktävling för alla låtskrivare, artister och ny musik.
P4 Nästa är en rikstäckande talangjakt som startade 2008, med målsättningen att hitta nya artister och nyskriven musik för framtiden. Samtliga 25 P4-distrikt deltar i tävlingen, där vart och ett av distrikten utser en vinnare. Därefter utser en jury, tillsatt av Sveriges Radio, åtta av dessa bidrag som får tävla i en final. Vinnarartisten får sedan sin låt testad i radioprogrammet Svensktoppen.
Även i år avgörs P4 Västs direktsända delfinal under Aqua Blå-festivalen i Vänersborg. Det är publiken på Aqua Blå tillsammans med en jurygrupp, som avgör vem som blir lokal vinnare och går vidare till riksnivå. Naturligtvis hoppas vi att vårt bidrag sedan tar sig hela vägen ända till Svensktoppen!
Lördag 8 juni kl 18.00 Stora Scenen Sanden

Rock- & schlagerallsång

Sveriges discokung Andreas Lundstedt äntrar scenen tillsammans med vårt alltid lika fantastiska festivalband Wedgie och bjuder på den ena discodängan efter den andra.
Andreas Lundstedt började sin karriär i gruppen Stage Four, tillsammans med Peter Jöback, Lizette Pålsson och Lisa Nilsson. Men det är ändå från gruppen Alcazar som vi känner honom bäst, efter stora framgångar med flera internationella radiohits under 2000-talet. Dessutom har Andreas medverkat i Melodifestivalen, vid inte mindre än nio gånger, på alla möjliga olika sätt. Under våren syns han i TV-programmet Stjärnornas stjärna på TV4 och därefter möter han publiken live igen, den här gången på Sanden i Vänersborg.
Lördag 8 juni kl 21.00, Stora Scenen Sanden

TANDM 

En kanadensisk ”indie-pop-duo” med rötter från Vänersborg. "TANDM´s låtar är ädelstenar av kreativitet som utförs av Maxine och Thomas med passion och fulländad musikspel." – Christophe Beck, Emmy-vinnande filmkompositör.

Den Toronto-baserade låtskrivar-duon släppte sin debut-EP i februari 2019. Med låtar som ”Dreamworld” och "Girl in the Bathroom Mirror" levereras levande berättelser och fängslande melodier, som skapar en bittersöt och minnesvärd upplevelse för publiken. Berättelser som visualiserar en inre kamp, att varje individ har känslor som inte alltid är uppenbara för ögat. TANDM hoppas att med sin musik och dess beskrivande texter, uppmuntra till en ökad empati och medkänsla.
Lördag 8 juni kl 22.00, Stora Scenen Sanden

Wedgie Cover Show med Wictoria Nilsson

Lördag kväll med Vänersborgsbandet Wedgie har för många blivit en tradition på Aqua Blå-festivalen. Med fantastiska gäster och sin populära show har bandet bjudit publiken på mängder av hits genom åren. Listan på populära artister som gästat bandet går inte av för hackor; Tomas DiLeva, Jan Johansen, Pernilla Wahlgren, Andreas Johnsson, Charlotte Perrelli, Ola Salo och förra årets gäst Eric Saade.

Wictoria Nilsson
Wictoria Nilsson är sångerskan från Vänersborg som har synts bakom de flesta av Sveriges stora och mest kända artister. Hon har medverkat både i svenska Melodifestivalen och vid den stora internationella Eurovison Song Contest, där hon backat upp huvudakterna.

Wictoria Nilsson har genom åren hunnit göra många TV-galor, revyer, krog- och julshower i eget namn runt om i hela Sverige och gästar nu äntligen Vänersborg och Aqua Blå igen.
Lördag 8 juni kl 23.00, Stora Scenen Sanden

Söndag 9 juni

Kören Festis

Söndag 9 juni kommer Musikskolans yngsta kör Festis tillbaka till Aqua Blå. Det är fjärde året som kören är med och sjunger på festivalen. Som vanligt består Festis av sångglada barn i åldrarna 6-8 år. Kören har under året varit flitigt anlitade vid olika evenemang i Vänersborg och blir även i år det perfekta förbandet till ”Det Stora Sångkalaset”.
Framträdandet leds som vanligt av den alltid lika glada och entusiastiska musikläraren Gunilla Andersson.
Välkomna att lyssna på ”Vänersborgs charmigaste kör”.
Söndag 9 juni kl. 13.00, Stora Scenen Sanden.

Det Stora Sångkalaset

Nu är Det Stora Sångkalaset ute och åker igen. Här kommer de med en fantastisk familjeföreställning med de populäraste sångerna från de tre senaste skivorna! Över 200 000 barn och vuxna har glatts ihop när Sångkalaset rullat fram i halsbrytande tempo över landet. Barnen deltar aktivt i rörelser och danser medan de vuxna kan skratta åt Blommige Bengts galna karaktär. Snabbt, smart och helt enkelt beroendeframkallande för barnen.
Söndag 9 juni kl 13.30 på Stora scenen Sanden

Avslutningskonsert – Best of the best

Jonas Torrestad & Vänersborgs Eminenta Storband levererar pärlor från några av våra största artister i en härlig jubileumsblandning. Med låtar från bland andra Robbie Williams, Björn Skifs och Tom Jones avslutas Aqua Blå-festivalen 2019, med flaggan i topp.
Söndag 9 juni kl. 16.00, Stora Scenen Sanden