({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Anna Hållams

Bastubad värda en omväg

Släpp alla måsten, andas ut och njut av värmande bastubad, uppfriskande dopp och fantastisk utsikt mot hav eller sjö. Här hittar du 13 bastur värda en omväg.

 


Som en egen ö - bastuflotten mitt i sjön Aspen

Upplev värmen i bastun, svalkande bad och trevlig gemenskap på Göteborgs Bastuflotte i sjön Aspen i Lerum, 15 minuter från Göteborg central med pendeltåg. Vid Aspen station hämtas ni upp av ribbåt för transport till den 50 kvm stora flotten och tid att njuta av bastu, loungedel och uteplats - och inte minst den vackra utsikten genom panoramafönster. Beställ matpaket eller ta med egen om du vill. Läs mer och boka bastuflotten här


Den Allmäna Bastun "Svettekörka", Göteborg

En av Sveriges mest spektakulära bastur hittar du i Frihamnen i Göteborg. Området som präglas av den gamla varvsindustrin har förvandlats till ett helt nytt område med bland annat en anlagd sandstrand och sedan våren 2015 finns här också en spektakulär bastu. Här kan du njuta av värmen och utsikten över älven. Bastun är varm året runt, gratis och tillgänglig för alla. 

Fotograf: Anna Hållams


Ulricehamn Kallbadhus

Uppfriskande dopp och värmande bastubad kan du njuta av året runt på Ulricehamn Kallbadhus vid sjön Åsunden. Tips! Kombinera vistelsen med en skön massage eller en god middag på Restaurang Kallbadhuset. 


Navens bastuflotte, Kållandsö

Vackert beläget med utsikt över Vänern hittar du Navens bastuflotte. Du väljer själv om du vill hyra hela flotten med vedeldad bastu, badtunna och grillkåta, eller endast bastu och grillkåta. Tips! Kombinera din vistelse med härlig paddling i Ekens Vänerskärgård.

Fotograf: Linnea Gustavsson


Dyröbastun, Dyrön

Bara tio meter från havet, vid Dyröns södra udde, ligger Dyröbastun. Bastun utsågs för ett antal år sedan till Sveriges bästa eluppvärmda bastu, mycket tack vare sitt lugna läge med utsikt över hav och klippor. Tips! Kombinera ditt bastubad med härlig vandring runt Dyrön. Den 5 km långa vandringsleden bjuder på utsikt över bland annat Marstrandsfjorden och Åstol.

Fotograf: Katja Ragnstam

 

Långeds allmäna bastu, Dals Långed

Endast några centimeter från Dalslands Kanal ligger Långeds allmäna bastu. Här kan du bada bastu, koppla av och ta ett svalkande dopp från bryggan året om. Läs mer om bastun här. 


Tubbevikens bad och bastu, Skärhamn

Med utsikt över hamninloppet till Skärhamn ligger Tubbevikens bad och bastu - en fantastisk plats att njuta av en stunds avkoppling. Granne med bastun ligger badplatsen. Tips! Med några minuters promenad  kommer du till butiker, caféer, restauranger och Nordiska Akvarellmuseet


Flytbastun i Karlsborg

I Vätterns klara vatten i Karlsborgsviken, precis utanför fästningens murar, ligger vedeldade Flytande Bastun i Karlsborg. Här kan ni umgås i den kamin-uppvärmda loungen, soldäcket eller i den vedeldade bastun. Om hettan tar över finns det en lucka i golvet för ett svalkande dopp. 


Hjo Flytbastu 

Upplev stillheten, värmen, utsikten och Vätterns friska vatten ombord på den flytande vedeldade bastun, mitt i Hjo hamn.  Under din bastu-upplevelse kan du svalka dig genom en lucka i golvet eller hoppa i sjön från badstegen precis utanför. Stora panoramafönster garanterar dig en vacker vy ut över sjön och Hjo hamn.  


Kallbadhuset i Strömstad

Kallbadhuset i Strömstad är beläget längs med strandpromenaden i centrala Strömstad. Här kan du njuta av bastu och havsbad med härlig utsikt.  


Lysekil kallbadhus

Kallbadhuset och dess bastu i Lysekil är en oas i direkt anslutning till Lysekils centrum. Det används dagligen - året runt - av Lysekilsbor och turister. Förr i tiden sades det att det salta havsvattnet i Lysekil hade en läkande effekt och besökare från storstäderna kom till badorten för att känna av vattnets krafter. I havbadsområdet finns fortfarande kallbadhuset kvar som uppstod i mitten av 1800-talet. 

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB


Bastu på Hyppeln

På Hyppeln i Göteborgs skärgård kan du promenera längs vattnet och få en oslagbar utsikt över havet. Ön skiljs endast av ett smalt sund från Rörö och här finns en omtyckt gästhamn. Här kan du bada bastu och avsluta med ett dopp i havet. Läs mer och boka bastun här.


Bastuflotten Doris på Marstrand

Förtöjd i hamnen på Marstrandsön hittar du årets nyhet - Bastuflotten Doris. Här kan du njuta av bastu och badtunna till utsikten över hamn och bryggliv. Perfekt att kombinera med en härlig vandrig runt ön, kajaktur eller fisketur. Läs mer och boka bastun här.

 

Andra har också läst: