({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Anders Husa

Livesändningar från Västsverige

Varje vecka tar vi Västsveriges spännande upplevelser hem till dig i vardagsrummet. Via instagram livesänder kända profiler och turismföretag från olika platser i regionen och delar med sig av sina smultronställen. Varje sändning har sitt eget tema - från yoga på Bohusläns klippor, Ostronskola från en brygga till vandring på vackra Gotaleden och utomhusmatlagning vid Göta kanal. Boka in i kalendern och få inspiration till kommande resor när restriktionerna släpper.

Obs!  Vid varje livesändning finns en länk till det instagramkonto som sändningen sker i. 

"Cykelvänlig ö"

Upptäck Kosteröarna

Onsdag, 8 juli kl 18.00 tar Stefan med dig på en spännande livesändning från vackra Kosteröarna. Från cykeltur genom den vackra naturen på Koster till besök på mysiga Kosters Trädgårdar med trädgård, café och bageri. Detta får du inte missa!

"Njut av Dalsland"

Kom nära naturen i Dalsland

Onsdag, 1 juli kl 18.00 tar Pontus från Dalslands aktiviteter med dig ut på äventyr i Dalsland. Under livesändningen bjuds det på både vandring och ridning genom den dalsländska naturen. Och så klart även ett stopp vid ett av de mysiga glashusen som finns att boka. 

Inspiration och tips från Jonas Colting

Måndag, 15 juni kl 09.00 tar @jonascolting med dig på en inspirerande livesändning där träning, hälsa och rekration ligger i fokus. Jonas kommer att prata om Borås fantastiska utbud av vacker natur, vatten samt hans smultronställen Almenäs, Rya Åsar och Öresjö.  

Besök på Pilane

Onsdag, 17 juni kl 18.00 besöker Linnea och Carolina från Södra Bohuslän skulpturparken Pilane på Tjörn och cyklar längs "Världens svettigaste konstrunda". På Pilane får ni även träffa Peter som ger en rundvisning i skulpturparken.

"Naturens lugn"

Yogapass på klipporna

Onsdag, 27 maj kl 13.00 tar Ingela från Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor med dig på ett yogapass från den vackraste platsen och med den bästa utsikten, nämligen från ön Käften. 

Skärgårdsidyllen är ett kajak och outdoorföretag som utgår från kajakcentret i en gammal sjöbod i Grönemad, 2 km från Grebbestad i Bohuslän. 

"Kreativitet och skaparglädje"

Upplev en annan slags trädgård

Söndag 24 maj kl 10:30 får du följa med på trädgårdsvisning med Emily Bratt, trädgårdsmästaren som driver En annan slags trädgård, beläget i Bohuslän vid Svanviks strandkant på Tjörn. Förutom trädgårdstips utlovas tips på smultronställen i regionen.

"Havets guld"

Ostronskola från en brygga

Onsdag, 20 maj kl 13.00 tar Hanna från Everts Sjöbod med dig på Ostronskola och du får lära dig allt om ostronen, havets guld.

Everts sjöbod ligger i Grönemad, 2 kilometer från Grebbestad i Bohuslän. Här finns både av en gammal sjöbod och ett Bed & Breakfast som ligger i anslutning till sjöboden. 

"Älskar ta mig tusan utemat"

Äventyr och utomhus- matlagning

Plant Based by Thess - Therese Elgquist är en mat- och konceptkreatör och kokboksförfattare från Göteborg. På söndag, 17 maj kl 10:30, livesänder Therese från skogarna i Göteborg. Hon bjuder på både utomhusmatlagning och en hel del tips på smultronställen från området. 

 

"Från Göteborg till Alingsås"

Upptäck Gotaleden

Onsdag, 3 juni kl 13.00 får vi följa med Hans och Nicke på en vandring på Gotaleden. Här letas det vårtecken och de kommer även dela med sig av tips på sevärt utmed vägen.

Gotaleden är en 71 kilometer lång vandringsled mellan Göteborg och Alingsås i Västsverige. Vacker natur, stadsnära depåstopp och närhet till tågstationer karaktäriserar leden.

"Annelie Adventures"

Annelie Pompe

Lördag 6 juni kl 10:30 kommer Annelie Pompe livesända från Västsverige. Mer info kommer. 

"Annelie Pompe är en professionell äventyrare. Hon slog världsrekord i fridykning när hon med ett enda andetag nådde ner till 126 meters djup och hon var dessutom den första svenska kvinnan att bestiga Mount Everest från nordsida."

"The Edible Country"

Utomhus- matlagning

Onsdag, 10 juni kl 13.00 blir det utomhusmatlagning vid Göta kanal tillsammans med Malin och kökschefen från Norrqvarn.

De testar även konceptet "The Edible Country"  som går ut på att laga mat tillsammans, upptäck nya och spännande råvaror och komma nära naturen i Västsverige.