Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Läckö Slott

    Fotograf: Anders Husa

Livesändningar från Västsverige

Varje vecka tar vi Västsveriges spännande upplevelser hem till dig i vardagsrummet. Via instagram livesänder kända profiler och turismföretag från olika platser i regionen och delar med sig av sina smultronställen. Varje sändning har sitt eget tema - från yoga på Bohusläns klippor, Ostronskola från en brygga till vandring på vackra Gotaleden och utomhusmatlagning vid Göta kanal. Boka in i kalendern och få inspiration till kommande resor när restriktionerna släpper.

Obs!  Vid varje livesändning finns en länk till det instagramkonto som sändningen sker i. 

"Kreativitet och skaparglädje"

Upplev en annan slags trädgård

Söndag 24 maj kl 10:30 får du följa med på trädgårdsvisning med Emily Bratt, trädgårdsmästaren som driver En annan slags trädgård, beläget i Bohuslän vid Svanviks strandkant på Tjörn. Förutom trädgårdstips utlovas tips på smultronställen i regionen.

"Naturens lugn"

Yogapass på klipporna

Onsdag, 27 maj kl 13.00 tar Ingela från Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor med dig på ett yogapass från den vackraste platsen och med den bästa utsikten, nämligen från ön Käften. 

Skärgårdsidyllen är ett kajak och outdoorföretag som utgår från kajakcentret i en gammal sjöbod i Grönemad, 2 km från Grebbestad i Bohuslän. 

"Från Göteborg till Alingsås"

Upptäck Gotaleden

Onsdag, 3 juni kl 13.00 får vi följa med Hans och Nicke på en vandring på Gotaleden. Här letas det vårtecken och de kommer även dela med sig av tips på sevärt utmed vägen.

Gotaleden är en 71 kilometer lång vandringsled mellan Göteborg och Alingsås i Västsverige. Vacker natur, stadsnära depåstopp och närhet till tågstationer karaktäriserar leden.

"The Edible Country"

Utomhus- matlagning

Onsdag, 10 juni kl 13.00 blir det utomhusmatlagning vid Göta kanal tillsammans med Malin och kökschefen från Norrqvarn.

De testar även konceptet "The Edible Country"  som går ut på att laga mat tillsammans, upptäck nya och spännande råvaror och komma nära naturen i Västsverige.

"Havets guld"

Ostronskola från en brygga

Onsdag, 20 maj kl 13.00 tar Hanna från Everts Sjöbod med dig på Ostronskola och du får lära dig allt om ostronen, havets guld.

Everts sjöbod ligger i Grönemad, 2 kilometer från Grebbestad i Bohuslän. Här finns både av en gammal sjöbod och ett Bed & Breakfast som ligger i anslutning till sjöboden. 

"Älskar ta mig tusan utemat"

Äventyr och utomhus- matlagning

Plant Based by Thess - Therese Elgquist är en mat- och konceptkreatör och kokboksförfattare från Göteborg. På söndag, 17 maj kl 10:30, livesänder Therese från skogarna i Göteborg. Hon bjuder på både utomhusmatlagning och en hel del tips på smultronställen från området.