({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Marie Leander

04
jun

Dalsland X-Country
Bengtsfors

Ett mountainbikelopp slingrar sig genom den vackra dalsländska naturen

Dalsland X-Country 

Dalsland Cross Country har en underbar bansträckning som slingrar sig fram i vacker dalsländsk natur. Längst med vatten, i skog och över ängsmarker. Eftersom Dalsland är ett landskap med variationer "Ett Sverige i miniatyr" så blir banan också varierande. Loppet körs på större stigar, grusvägar samt lite asfalt.

Banalternativ

DXC - Kort bana

Den korta banan är 35 km och avsedd för dig som inte har cyklat så mycket i skogen innan, eller som inte har hunnit träna så mycket, men som ändå vill ha lite utmaning. För det mesta är det grus och asfalt-yta, men även kortare sträckor på stigar.

DXC - Lång bana

Den långa banan på 60 km är väldigt vacker, vi hoppas ni hinner ta in det. Banan i sig är ganska lättcyklad men den är ganska kuperad så den är ändå utmanande särskilt med tanke på att det är tidigt på säsongen. Naturligtvis innehåller banan en hel del utmanande uppförskörning men då inte speciellt tekniskt. Banan är tuff nog för att eliten skall få något att bita i men amatörer kommer inte att ha några problem med att ta sig an banan.

Mini-DXC för barn

Det finns det även möjlighet för dig som är lite yngre att starta i Dalsland X-Country, det loppet kallas Mini-DXC. Sträckan är 1,7 km för de äldsta barnen, och ungefär 1 km för de yngre. Det kommer vara en gemensam start för alla barn. 

GPX fil Dalsland X-Country

Camp Dalsland

Gillar du att motionera med cykel, kajak, kanot eller att simma och springa så har Dalsland ett enormt utbud av vägar, sjövägar och stigar. För dig som gillar att göra detta tillsammans och kanske till och med i tävlingsformat så arrangerar Camp Dalsland fyra motionslopp varje år.

Läs mer
Kontaktinformation

Camp Dalsland

Centrumvägen 2

66630 Bengtsfors


Telefon: +46 0531 526 888


E-post: info@campdalsland.se

Hemsida: campdalsland.se