({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Arne Berg

01
okt

Dalsland X-Trail
Bengtsfors

Ett terränglopp genom den vackra dalsländska naturen.

DXT

Dalsland X-Trail är ett terränglopp för löpare som älskar att springa på stigar i skogen! Loppet passar både elit, motionärer och  alla andra som gillar att röra på sig. Allt är enkelt, det finns tre längder att välja på och du anmäler dig i klassen herr eller dam. 

Banorna

Korta banan – ca 9 km (~140 höjdmeter totalt)
Passar dig som inte är så van vid långa distanser och krångliga stigar. Mycket grusväg första 4 km innan slussarna. Sen blir det stigar i skogen med inslag av stenhällar och rötter. Banan avslutar med en kortare asfaltsträcka innan man är tillbaka i centrala Bengtsfors och målet.

Långa banan – ca 13 km (~230 höjdmeter totalt)
Passar dig som älskar utmaningar och att springa på härliga stigar i skogen! Grusväg i början och sedan stigar med varierat underlag där vissa partier är tekniska med ojämnt underlag. Avslutningen är densamma som korta banan och efter slussarna så kommer en tuff del av banan med  många höjdmeter innan man är uppe på banans högsta punkt. 

Utmaningen – ca 22 km (~370 höjdmeter totalt)
Om 13 km känns för kort så är detta alternativet för dig! Först ett varv på långa banan och sedan ett varv på korta. På första varvet utmanas du av en fantastisk stiglöpning och rejält med höjdmeter. Andra varvet börjar mycket lugnare med en längre sträcka på slät grusväg där du kan återhämta dig. Avslutningen där du återigen ska upp från slussarna till banans högsta punkt.

Nytt för i år - Dalsland X-Trail vandring (12 km)
För er som inte önskar att springa och men ändå vara med och njuta av den vackra dalsländska naturen kan från och med i höst ha möjligheten att vandra (12 km), med några avstickare för underbar utsikt. Önskar du att vandra startar du två timmar tidigare.

Klasser

Dam singel
Herr Singel
Barnlopp

Plats: Start och mål på Långevi idrottsplats i Bengtsfors.

Välkommen till Dalsland X-Trail lördagen den 1 oktober 2022!

Camp Dalsland

Gillar du att motionera med cykel, kajak, kanot eller att simma och springa så har Dalsland ett enormt utbud av vägar, sjövägar och stigar. För dig som gillar att göra detta tillsammans och kanske till och med i tävlingsformat så arrangerar Camp Dalsland fyra motionslopp varje år.

Läs mer
Kontaktinformation

Camp Dalsland

Centrumvägen 2

666 30 Bengtsfors


Telefon: +46 531 52 68 88


E-post: info@campdalsland.se

Hemsida: campdalsland.se