Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Christiane Dietz

10
aug

Dalsland Kanot Maraton+
Bengtsfors

Nordens största kanottävling och Dalslands stora folkfest

Dalsland Kanot Maraton+ 

Dalsland är Sveriges sjörikaste landskap och med Dalslands kanal som bas skapas ett helt unikt kanotturismområde som lockar besökare från hela världen. Här kan man paddla i veckor utan att en enda gång behöva lyfta kanoten. Välkommen till Nordens största kanottävling och Dalslands stora folkfest. DKM+ är 55 km och paddlas genom fyra av Dalslands vackra och mäktiga sprickdalssjöar. Starten sker vid Baldersnäs och målet är i centrala Bengtsfors. 

I DKM+ paddlar man 55 kilometer genom fyra av Dalslands vackra och mäktiga sprickdalssjöar som finns i de norra delarna av landskapet. Starten sker i Laxsjön vid Baldersnäs Herrgård och målet är beläget i centrala Bengtsfors. I målområdet pågår under hela tävlingsdagen och kvällen en rad aktiviteter och arrangemang för både tävlande och publik. 

DKM+ passar lika bra för elitkanotister som motionärer. Det är dessutom en utmaning och ett äventyr man med fördel gör tillsammans. Varför inte göra DKM+ till en rolig utmaning? Utmana andra familjer, par, kompisar, föreningar och företag! Tävlingen körs med antingen enmanskajak, tvåmanskajak eller canadensare.

Camp Dalsland

Gillar du att motionera med cykel, kajak, kanot eller att simma och springa så har Dalsland ett enormt utbud av vägar, sjövägar och stigar. För dig som gillar att göra detta tillsammans och kanske till och med i tävlingsformat så arrangerar Camp Dalsland fyra motionslopp varje år.

Läs mer
Kontaktinformation

Camp Dalsland

Centrumvägen 2

666 30 Bengtsfors


Telefon: +46 531 52 68 88


E-post: info@campdalsland.se

Hemsida: campdalsland.se